Hero image

Společnost EVVA zveřejňuje aktuální čísla, data a fakta online ve zprávě o udržitelnosti

Tisk | 02. March 2023.
Zpráva o udržitelnosti společnosti EVVA, rakouského výrobce mechanických a elektronických uzamykacích systémů, je zveřejňována od roku 2005 a nyní byla aktualizována. Zde jsou nová čísla, data a fakta týkající se udržitelnosti společnosti EVVA.

Všechna trvale udržitelná témata společnosti EVVA jsou kdykoli online v němčině a angličtině na webových stránkách https://www.evva.com/cz-cz/o-nas/zprava-o-udrzitelnosti-vydana-spolecnosti. Modulární struktura umožňuje intuitivní navigaci ve zprávě. „Začněte jednoduše tématem, které vás zajímá nejvíce, a postupně objevte rozmanitou angažovanost našeho rodinného podniku v oblasti udržitelnosti,“ vysvětluje Martin Mayrhofer, autor zprávy o udržitelnosti společnosti EVVA a vedoucí oddělení interní komunikace ve společnosti EVVA.

Jako rodinnému podniku je pro management blízké vyrábět z generace na generaci co nejefektivněji z hlediska zdrojů a zároveň vytvořit smysluplný obchodní model v zájmu zákazníků a zaměstnanců: „Dlužíme to nejen budoucím generacím, ale i té naší současné,“ vysvětluje Nicole Ehrlich-Adám, personální ředitelka a členka výkonné rady společnosti EVVA. „Největší úsilí vyvíjíme zejména tam, kde můžeme ovlivnit náš největší dopad. Protože zde je také největší prostor ke zlepšení. Proto tato zpráva o udržitelnosti znamená pro společnost EVVA i pro nás osobně hodně.“ Za tímto účelem EVVA již léta dodržuje přední světový standard GRI, který umožňuje komplexní, seriózní a mezinárodně srovnatelné podávání zpráv. Společnost EVVA nyní navíc poprvé definovala své vlastní cíle pro centrálu v oblasti klimatické neutrality.

„Všechny úspěchy jsou možné pouze díky nasazení a podpoře zaměstnanců. Díky tomu zůstává EVVA i nadále průkopníkem v oblasti udržitelnosti v oboru,“ říká spokojeně Ehrlich-Adám.

Nejdůležitější novinky ve zprávě o udržitelnosti společnosti EVVA

EVVA informuje podle nového standardu GRI

Od ledna 2023 jsou v platnosti dále rozpracované univerzální standardy GRI, podle kterých podává zprávy i EVVA. Naše společnost tak dosáhla důležitého milníku v přípravě na budoucí legislativu v oblasti udržitelnosti.

EVVA radikálně snižuje emise

Poprvé si společnost EVVA stanovila vlastní cíle uhlíkové neutrality pro firemní centrálu. Cílem je do roku 2030 neutralizovat emise, které může EVVA sama ovlivnit (vytápění, vozový park, nakupovaná elektřina), což v současnosti činí zhruba 850 tun CO2 ročně. 100% zelená elektřina, kterou EVVA získává již od roku 2022, je důležitým úspěchem na naší cestě.

A když už mluvíme o úspěších – zde je výběr toho, čeho společnost EVVA v posledních dvou letech již dosáhla

• Emise společnosti EVVA již výrazně klesly. Podrobnosti o naší uhlíkové stopě CO2 ve zprávě o udržitelnosti v části Uhlíková neutralita
  • Vlastní výroba energie společnosti EVVA  se díky přídavným solárním panelům na nové přístavbě ve Vídni zvýšila na 285 000 kWh ročně. To odpovídá spotřebě elektrické energie asi 80 domácností. Kromě Vídně (AT), Hengela (NL) a Villorby (IT) bude nový fotovoltaický systém vyrábět zelenou energii také na pobočce v Tišnově (CZ). Podrobnosti v části Fotovoltaika
  • Spotřeba plynu byla snížena o 22 %. Podrobnosti v části Přehled o energii a emisích
  • Podíl regionálních dodavatelů se zatím zvýšil na 93 %. Díky tomu může společnost EVVA nakupovat méně součástí produktů ze zámoří a dále snižovat emise CO2v dopravě. Podrobnosti v části Podíl regionálních dodavatelů
  • Objevila se také řada nových patentových přihlášek, které demonstrují inovační sílu společnosti EVVA. Podrobnosti v části Trvalé inovace
  • Výstup výroby se zvýšil o 4 %. Podrobnosti v části Energie a emise, Přehled a Řádná správa a řízení společnosti
  • Fluktuace zaměstnanců je i nadále velmi nízká a hluboko pod rakouským průměrem. Podrobnosti v části Spokojenost zaměstnanců
  • Počet školení se po poklesu způsobeném koronavirem opět výrazně zvýšil. Celkové hodnocení všech školení je vynikající: 4,6 hvězdiček (z max. 5). Další vzdělávání ve společnosti EVVA značně posílila také digitální vzdělávací platforma Masterplan. Podrobnosti v části Akademie EVVA
  • Míra recyklace společnosti EVVA ve vztahu k celkovému použitému materiálu se od roku 2021 zvýšila na 70 %. Podrobnosti v části Recyklované materiály
  • V současné době již 70 % strojů pracuje nasucho, tedy bez oleje a vody. Podrobnosti v části Čistá výroba
  • Pět včelstev se cítí ve společnosti EVVA dobře a jako doma. Posilujíbiodiverzitu a dala nám také 190 kilogramů medu, což je podle našeho včelaře obzvlášť vysoký výnos. Podrobnosti v části Včely EVVA
  • Společnost EVVA opět podporuje četnésociální projekty, jako jsou centra na ochranu dětí möwe, spolek Nachbaren, Wings for Life,ale i lidi v nouzi a válečné uprchlíky, a to jídlem zdarma a finančními sbírkami. Podrobnosti v části Společenská angažovanost
  • Společnost EVVA opět získala ocenění„Špičkový učňovský provoz“ města Vídně. Patříme tak k nejlepším učňovským provozům v zemi. Podrobnosti v části Špičkový učňovský provoz
  • Souhrn ocenění za udržitelnost, která společnost EVVA v poslední době získala – jako je ocenění za štíhlou výrobu nebo TRIGOS Award – najdete v části Certifikace a ceny

Společnost EVVA je rakouský rodinný podnik (založený v roce 1919) a přední evropský výrobce mechanických a elektronických zabezpečovacích systémů. Zabezpečovací produkty společnosti EVVA, které se již osvědčily v celém světě, poskytují optimální ochranu a vyšší míru komfortu podnikům, veřejným institucím i soukromým domácnostem. Naše celosvětová síť zkušených prodejních partnerů, jakož i naši zaměstnanci, kteří v počtu zhruba 750 pracují ve vídeňském ústředí a v 10 pobočkách, zajišťují realizaci individuálně přizpůsobených řešení s vysokou jistotou návratnosti investice. Vlastní výzkumné a vývojové oddělení společnosti určuje svými inovacemi trend na evropském trhu zabezpečovacích systémů. Neustálým obměňováním svého produktového portfolia zajišťujeme trvalé posilování postavení celé skupiny EVVA na vybraných trzích.

Zastihnete nás v tomto čase
PO, ÚT, ČT: 8:00–16:00
ST: 8:00–18:00
PÁ: 8:00–14:00

nebo můžete využít naši
službu zpětného volání
Vyplňte kontaktní formulář nebo napište e-mail na adresu.
office-cz(at)evva.com

Na pobočkách v Praze a v Tišnově nelze platit platební kartou, pouze hotově.