Hero image

Lauried Residences beveiligd met AirKey

News | 20. October 2023.
Het woonproject Lauried Residences in de stad Zug is met het elektronische sluitsysteem AirKey in combinatie met het mechanische sluitsysteem 4KS comfortabel en veilig beveiligd. En biedt een speciale service: de interface naar de Schlaue Box als brievenbussysteem.

De Zwitserse stad Zug staat bekend om zijn prachtige woonwijken, maar heeft ook een sterke naam gemaakt in de internationale financiële wereld. Het woonproject in de Lauriedstrasse 7 werd door unitasIMMO AG in slechts twee jaar bouwtijd gerealiseerd en biedt 38 hoogst exclusieve appartementen voor korte- en langetermijnhuurders in het midden van de financiële hotspot. Op de begane grond van het gebouw bevinden zich een luxe kapsalon en een beleggingsmaatschappij.

Het digitale sluitsysteem als optimale oplossing

In totaal werden op de 4.000 m2 115 AirKey-componenten van EVVA-partner Uto Sicherheitstechnik AG geïnstalleerd, die het comfort en de exclusiviteit van het wooncomplex optimaal versterken. Het noodsleutelsysteem werd gerealiseerd met het mechanische en extreem robuuste systeem 4KS en omvat ongeveer 50 componenten. Volgens de exploitant van het project, Thomas Schertenleib, is men zeer tevreden met de elektronische oplossing en wil men er in de toekomst mee blijven werken. "Ik wilde hier geen enkele mechanische sleutel zien. Het doel was duidelijk om een puur digitale oplossing te implementeren", legt hij de eisen aan het sluitsysteem uit. En waar dat mogelijk was, werd met AirKey gewerkt. Vanwege de veiligheidseisen voor de toegang van brandweer en hulpdiensten werd gekozen voor de combinatie van AirKey en het mechanische zeer hoogwaardige systeem 4KS.

"We werden vanaf het begin zeer goed geïnformeerd over de mogelijkheden van EVVA en begeleid door een competent team", vertelt Schertenleib.

Toegang met 'Send a Key'

In vergelijking met een puur mechanisch sluitsysteem biedt een combinatie met een elektronisch sluitsysteem veel voordelen, zoals een overzichtelijker beheer van toegangen, een hogere flexibiliteit bij wijzigingen en een betere controle van de toegangsmogelijkheden. En dat alles met de hoogste veiligheidsnormen. "Het was voor ons belangrijk dat de huurders, ook als ze bijvoorbeeld uit Australië komen, hun sleutels zo gemakkelijk mogelijk kunnen bekomen." Voor de verhuur van de woningen door Nest Temporary AG was AirKey de ideale oplossing, omdat alle digitale sleutels meteen via 'Send a Key' naar de huurders kunnen worden verzonden. De buitentoegangen, de inrit van de ondergrondse parkeergarage en andere toegangen werden uitgerust met AirKey-wandlezers; de woningen, bedrijfsruimten en kelders werden beveiligd met AirKey-cilinders.

Eenvoudige levering

Om de levering van bestellingen voor de bewoners bijzonder gemakkelijk te maken, werden de AirKey-media, zoals sleutelhangers of mobiele toegangsgegevens, ook aan het brievenbussysteem gekoppeld. Dankzij de interface met de apps 'SchlaueBox' en 'Huber Briefkasten' kunnen deze nu ook naar behoefte en flexibel worden bediend. Dit wordt mogelijk gemaakt door de integratie van AirKey via de AirKey Cloud Interface. Daarbij kan de koerier de juiste box kiezen en de zending achterlaten. De ontvanger ontvangt een e-mail met de juiste QR-code voor probleemloze toegang. Daarmee is het verzenden en ontvangen van pakketten eindelijk net zo eenvoudig als het bestellen en de klok rond mogelijk.


Techniek in het gebouw

Project: Lauried Residences
Omvang: 65 AirKey-knopcilinders in de wooneenheden waarvan 6 met antipaniekfunctie, 30 halve AirKey-cilinders in de kelders, 7 AirKey-wandlezers, 30 combisleutels
Implementatie: EVVA en Uto Sicherheitstechnik AG
Product: AirKey en 4KS
Type gebouw: Woningbouw
Land: Zwitserland


Over unitasIMMO AG

unitasIMMO AG is een Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw en het beheer van residentieel vastgoed. Het bedrijf hecht veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid bij zijn projecten. Meer informatie vindt u op de website van unitasIMMO

 

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be