Hero image

Geschiedenis

Sinds het eerste begin als Erfindungs-Versuchs-Verwertungs-Anstalt is er bij EVVA veel gebeurd:

vanaf de oprichting in 1919 tot het eerste slot in 1937 en de modernisering in de jaren '70 tot en met het Europese beveiligingsbedrijf dat tegenwoordig marktleider is. De kernwaarden innovatie en kwaliteit is het familiebedrijf EVVA echter al die jaren altijd trouw gebleven.

Erfindungs-Versuchs-Verwertungs-Anstalt

In 1919 besloten drie ingenieurs hun ideeën als uitvinders te bundelen. Onder de naam Erfindungs-Versuchs-Verwertungs-Anstalt richhten zij een onderneming op waarin ideeën en uitvindingen het levenslicht moesten zien. De innovatieve kracht uit die eerste jaren is tot de dag van vandaag behouden. Dat bewijzen de meer dan 200 nationale en internationale patenten van EVVA.

In 1937 regeerde onzekerheid de wereld. In deze crisistijd richtte EVVA zich versterkt op veiligheidstechniek en ontwikkelde het eerste patent voor een cilinderhangslot. Dankzij deze innovatie van EVVA kon men zich in de crisis tenminste binnen de eigen vier wanden veilig en geborgen voelen. Het succes van dit eerste slot legde de grondsteen voor een periode van meer dan 90 jaar waarin EVVA zich ontwikkelde tot een synoniem voor veiligheid.

Het slot nieuw uitvinden

De jaren '70 waren voor EVVA een tijd van ingrijpende veranderingen. In een paar jaar ontwikkelde het familiebedrijf zich onder leiding van KR Dkfm. Nikolaus Bujas van een industriebedrijf tot een moderne beveiligingsonderneming. Investeringen in het machinepark en de uitbreiding van de bedrijfsinterne onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling legden de basis voor toekomstig succes.

Tot tegenwoordig vormen de medewerkers een wezenlijke motor voor innovaties bij EVVA – 20 uitvinders en ingenieurs creëren in de afdeling onderzoek en ontwikkeling voortdurend nieuwe ideeën en vertolken deze in vooruitstrevende sluitsystemen.

Wereldwijde export en expansie

De ingeslagen weg naar modernisering en internationalisering werd ook aan het eind van de jaren '70 onder nieuwe leiding voortgezet. Verder bouwend op de veranderingen van zijn schoonvader legde KR Sven Berlage over de hele wereld verbindingen. EVVA groeide dankzij deze inspanningen uit tot een Europese onderneming met vestigingen in talloze landen en exporteerde naar de hele wereld.

Met zekerheid de toekomst in

Onder de leiding van Mag. (drs.) Stefan Ehrlich-Adám bewijst EVVA tegenwoordig dat ook een familiebedrijf internationaal succes kan hebben. EVVA is met eigen vestigingen in 10 landen en export in de hele wereld één van de marktleiders in de veiligheidstechniek in Europa. Met beproefde kwaliteit en unieke innovaties is EVVA optimaal uitgerust om de positie als Europees marktleider ook in de toekomst verder te ontwikkelen.

Product highlight image
Onderscheidingen

De ontwikkeling van de modernste technologieën en de verplichting om steeds direct op nieuwe eisen te reageren, zijn voor EVVA onontbeerlijk. Alleen zo kunnen wij onze grote innovatiekracht behouden. Daarvan getuigen talrijke onderscheidingen.

Naar de onderscheidingen

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be