Lösung Universität, Schule

Onderwijs

Basisscholen en voortgezet onderwijs | Universiteiten | Campus

De school is een bonte mengeling van docenten, scholieren, ouders, schoonmaakpersoneel... Maar scholen worden ook variabel gebruikt: 's middags bezet de muziekschool de klaslokalen en 's avonds de buurtvereniging de gymzaal. De organisatie voor de beveiliging levert vele vragen op. EVVA biedt de antwoorden.

https://www.youtube-nocookie.com/embed/pz35UrTTuJk?rel=0&enablejsapi=1&showinfo=0&origin=https%3A%2F%2Fwww.evva.com

Uw eisen:

 

 • Goed uitbreidbaar, want uw onderwijsinstelling groeit steeds verder.
 • Oplossingen voor verschillende deurconfiguraties, want u zoekt een sluitsysteem waarbij u ook deuren en kasten met maar één sleutel kunt bedienen.
 • Tijdelijk beperkte toegang, want u wilt ruimten verhuren aan externe verenigingen zonder moeizame overdracht van sleutels.
 • Geregistreerde passages, omdat in uw gebouw ook een uiterst belangrijke onderzoeksinstelling werkzaam is.
 • Veiligheid op de hele campus, want u wilt delen van uw sluitsysteem decentraal beheren.
Double arrows

Ons antwoord:

 

De mechanische sluitsystemen EPS, Akura 44, ICS, 4KS
groeien mee met hun taken en de complexiteit:

 • EPS, Akura 44 – kleinere scholen, bv. basisscholen
 • Akura 44, ICS – middelgrote scholen, bv. voortgezet onderwijs
 • 4KS – universiteiten en hogescholen

Het elektronische sluitsysteem AirKey

 • Uw smartphone als sleutel
 • Sleutels via internet versturen
 • Componenten delen en meervoudige administratie

Het elektronische sluitsysteem Xesar

 • De Xesar-combisleutel voor gecombineerde systemen (mechanisch én elektronisch)
 • Eenvoudig beheer op meerdere plekken met beheerdersrollen
 • Gevarieerde keuze van deurcomponenten
 • Compatibele interfaces
 • Deurmonitoring met afstandsbediening

 

Fachhochschule St. Gallen

alt text
Product: ICS
Grootte: > 500 eenheden
Type gebouw: Onderwijs
Land: Zwitserland

De Fachhochschule St. Gallen is een regionale hogeschool met nationale en internationale uitstraling. Meer dan 17.000 studenten bezoeken momenteel één van de vier vakgebieden, Gezondheid, Sociaal Werk, Bouw & Techniek en Economie. Het opleidingscentrum registreert jaarlijks meer dan 1.600 deelnemers aan zijn studierichtingen, cursussen en seminars. Zeven instituten van de hogeschool doen onderzoek in toekomstgerichte onderzoeksgebieden en bieden praktijkgerichte diensten aan.

Bij de aanbesteding van het sluitsysteem kregen flexibiliteit, een hoge permutatie en goede haptische eigenschappen voorrang. De keuze viel op het systeem ICS (Innen-Codiert-System) van EVVA. Naast het hoge aantal gebruikersgroepen heeft ICS verschillende sluittechnologieën te bieden voor hoge beveiliging: het beproefde curvensysteem, het optimale lengteprofiel en het markante stroken-systeem met interne uitsparingen. Dankzij de veredeling van het oppervlak zijn de ICS-sluitelementen in het dagelijks gebruik uitermate goed bestand tegen slijtage. De ICS-cilinders worden geproduceerd als modulair systeem (SY-MO) en zijn derhalve uiterst flexibel. Zo kunnen ze direct op locatie aan de situatie van de deur worden aangepast. Bovendien is het mogelijk een ICS-cilinder ter plaatse om te bouwen naar een bepaalde functie (bijv. van beide zijden af te sluiten). Dat bespaart tijd en kosten!

Corda Campus

alt text
Product: ICS
Grootte: > 500 eenheden
Type gebouw: Onderwijs
Land: België

De Corda Campus in Hasselt in de Belgische provincie Limburg is een kantoorcomplex met vele huurruimten en centrale sectoren voor communicatie en gemeenschappelijk gebruik.

Op een totaal oppervlak van rond 70.000 m² zijn kantoren, laboratoria en ateliers beschikbaar. In de Corda Campus doen innovatieve start-ups en kleine en middelgrote bedrijven gezamenlijk, maar ook afzonderlijk van elkaar hun zaken. Voor de beveiliging van het kantoorcomplex zorgt een sluitsysteem van EVVA op basis van het robuuste en flexibele sluitsysteem ICS. De ICS-cilinders met het modulair systeem beschermen op diverse manieren tegen onbevoegde bezoekers. Praktische, ergonomische keersleutels zorgen voor optimaal bedieningsgemak en alle voor deze hotspot voor ondernemers in Limburg te verwachten wijzigingen en uitbreidingen kunnen moeiteloos worden gerealiseerd in het ICS-sluitsysteem. Momenteel bestrijkt het systeem rond 2.000 cilinders voor de meest uiteenlopende toegangsrechten. Ze werden vanzelfsprekend allemaal strikt op tijd en binnen het beschikbare budget ingebouwd.

Koninklijke Bibliotheek

alt text
Product: 4KS
Grootte: 101-500 eenheden
Type gebouw: Onderwijs
Land: Denemarken

De Koninklijke Bibliotheek in Kopenhagen is de grootste bibliotheek in Scandinavië. Hij fungeert als de nationale bibliotheek van Denemarken en universiteitsbibliotheek van de Københavns Universitet.

Als uitbreiding van de Koninklijke Bibliotheek in de richting van een eiland in de haven van Kopenhagen werd in 1999 een gebouw met een gevel van zwart marmer en glas gebouwd. De lokale bevolking noemt dit de 'Zwarte diamant'. De complete instelling biedt onderdak aan talloze kostbare boeken, tijdschriften en archieven. Hierdoor gelden op het vlak van de beveiliging de strengste eisen. Voor het sluitsysteem vertrouwt de Koninklijke Bibliotheek op het systeem 3KS van EVVA. Het beproefde mechanische sluitsysteem 3KS van EVVA is gebaseerd op een gepatenteerd, veervrij werkingsprincipe met unieke curvenfrezing. Ook dankzij de bijzonder effectieve kopieerbeveiliging beschermt het betrouwbaar tegen onbevoegde bezoekers. Het systeem werd in samenwerking tussen EVVA en de Deense distributeur Sanistaal met succes tot volle tevredenheid van de opdrachtgever geïnstalleerd en levert nu zijn bijdrage aan de bescherming van het waardevolle koninklijke boekenbestand.

Dit gebouw werd uitgevoerd met het sluitsysteem 3KSplus, dat overeenkomt met het actuele sluitsysteem 4KS.

Kunstschool ZUŠ

alt text
Product: EPS
Grootte: 1-100 eenheden
Type gebouw: Onderwijs
Land: Tsjechië

De kunstschool ZUŠ Náchod in Tsjechië biedt onderwijs aan ongeveer 750 studenten op de vakgebieden muziek, beeldende kunst, dans en toneel.

Bij een complete renovatie van het schoolgebouw in 2012 werd een nieuw sluitsysteem geïnstalleerd. De plaatselijke EVVA-Partner overtuigde met een aantrekkelijke verhouding tussen prijs en kwaliteit en de uitwerking van een praktisch uitvoerbaar sluitplan dat voldoet aan alle eisen met de meest uiteenlopende toegangsrechten. Tegenwoordig zorgen 150 cilinders van het systeem EPS met het gepatenteerde langsprofiel en geïntegreerde manipulatiecontrole voor de veiligheid van de studenten en hun docenten.

Universiteit Curtin

alt text
Product: 4KS
Grootte: > 500 eenheden
Type gebouw: Onderwijs
Land: Australië

In de Curtin University in West-Australië werden in totaal 7.000 profielcilinders en 300 hangsloten van het 3KSplus-sluitsysteem van de Oostenrijkse producent EVVA geplaatst. Het EVVA-sluitsysteem is geïnstalleerd door de ervaren Australische EVVA-distributeur Lock & Key.

Tot 2011 werden verspreid over de Curtin University acht verschillende veiligheidssystemen gebruikt. De Security Supervisor Sean Daly vertelt: "Toen de patenten van verschillende systemen op het punt van aflopen stonden, zagen we ons geconfronteerd met een veiligheidsrisico. Bovendien zorgt het gebruik van veel verschillende sluitsystemen voor organisatorische problemen." Daarom gingen de verantwoordelijken van de Curtin University in een stuurgroep op zoek naar een ander veiligheidssysteem. De eisen aan zo'n systeem zijn veelzijdig. Eén enkel systeem moet alle zes de campussen van de Curtin University beveiligen. Het moet betrouwbaar zijn en over een patent met een lange geldigheidsduur beschikken. Een systeem dat aan alle eisen voldoet – zowel in de ogen van de stuurgroep als volgens een onafhankelijke veiligheidsadviseur – is 3KSplus. Het systeem is ideaal voor sluitsystemen met een uitermate complexe structuur en een enorm aantal verschillende gebruikersgroepen. Dit geldt vooral voor sluitsystemen met een veranderlijke structuur en dus met name voor universiteiten. Het systeem heeft een hoge weerstand en is dankzij de gepatenteerde, veerloze curventechnologie geschikt voor gebruik onder de zwaarste omstandigheden. De overlappende, uitgefreesde curven garanderen maximale beveiliging. Bovendien zorgen de lange looptijden van de patenten van 3KSplus tot en met 2025 voor een extra beveiliging tegen sleutelduplicaten, illegale kopieën en andere manipulatiepogingen van sleutels. Een team rond de Security Supervisor Sean Daly bracht de situatie van elke afzonderlijke deur op de zes campussen in kaart. Ze werden weergegeven in een matrix van het gehele systeem. Deze matrix moet in de toekomst alle 14.000 sleutels beheren die worden verstrekt aan medewerkers en leveranciers. De campussen werden ingedeeld in vijf zones. Volgens Daly leidt deze aanpak tot een betere beveiliging. "Bovendien zorgt het ervoor dat het systeem nog beter is uit te breiden," vervolgt hij. Voor elke zone bestaat er een hoofdsleutel. Daaronder bevindt zich ook een zogenaamde masterkey voor ieder gebouw en elk instituut, alsook afzonderlijke sleutels voor iedere ruimte. Daarnaast zullen de dienstverleners beschikken over diverse servicesleutels. De montage van het systeem begon in december 2011 en liep tot juli 2014. Sean Daly is enthousiast over de professionele samenwerking met Lock & Key. Een complexe opgave was dankzij goede samenwerking eenvoudig oplosbaar. 3KSplus voldoet volgens Daly aan alle eisen: "Het systeem is robuust en betrouwbaar."

Dit gebouw werd uitgevoerd met het sluitsysteem 3KSplus, dat overeenkomt met het actuele sluitsysteem 4KS.

Internaat Slot Kapfenburg

alt text
Product: 4KS
Grootte: 101-500 eenheden
Type gebouw: Onderwijs
Land: Duitsland

De internationaal gerenommeerde muziekschool in de historische muren van het Slot Kapfenburg, heeft een goede naam en deels prominente leerlingen. Voor de beveiliging tegen onbevoegd bezoek wilde men hier niets aan het toeval overlaten. De keuze viel op een sluitsysteem met optimale beveiliging tegen sleutelkopieën. Zo werden door een EVVA-Partner ter plaatse 300 cilinders van het systeem 3KSplus gecombineerd in een sluitsysteem dat perfect presteert.

Dit gebouw werd uitgevoerd met het sluitsysteem 3KSplus, dat overeenkomt met het actuele sluitsysteem 4KS.

TU Wenen

alt text
Product: 4KS
Grootte: > 500 eenheden
Type gebouw: Onderwijs
Land: Oostenrijk

Toegangscontrole in eerbiedwaardige hallen: de Technische Universiteit Wenen ligt in het hart van Europa, op een plaats van culturele verscheidenheid en geleefde internationaliteit.

Hier wordt al bijna 200 jaar onderzocht, onderwezen en gestudeerd in dienst van de vooruitgang. De TU Wenen behoort tot de meest succesvolle TU's in Europa en is met meer dan 29.000 studenten en rond 3.300 wetenschappers de grootste natuurwetenschappelijk-technische onderzoeks- en onderwijsinstelling van Oostenrijk. Zo moesten voor een perfect veiligheidsconcept een groot aantal instituten, gebruikersgroepen en een complexe hiërarchie worden weergegeven en gecombineerd. Bovendien was een state-of-the-art sluitsysteem nodig die ook met patenten is beschermd. De passende oplossing bleek 3KSplus van EVVA. Onze onderneming heeft hier andermaal een het vertrouwen van een gerenommeerde klant gewonnen dankzij de sterke marktpositie en het voortreffelijke, deskundige advies van ons team van experts.

Dit gebouw werd uitgevoerd met het sluitsysteem 3KSplus, dat overeenkomt met het actuele sluitsysteem 4KS.

Weense universiteit

alt text
Product: 4KS
Grootte: > 500 eenheden
Type gebouw: Onderwijs
Land: Oostenrijk

Er zijn veel redenen voor de beste beveiliging van universiteiten: veiligheid op diverse locaties, extra bescherming van kwetsbare sectoren en studenten die zich moeten houden aan de openingstijden.

Dankzij 3KSplus van EVVA is nu meer veiligheid en comfort ingetrokken in de universiteit van Wenen. Het voortreffelijke systeem voor optimale beveiliging is ideaal voor sluitsystemen met een uitermate complexe structuur en een enorm aantal verschillende gebruikersgroepen. Of het nu studenten, professoren, monteurs of schoonmaakpersoneel betreft: alle deursituaties worden bediend met de sterkte oplossing onder alle mechanische sluitsystemen. Met de gepatenteerde, veervrije curventechnologie is 3KSplus geschikt voor gebruik onder de zwaarste omstandigheden in één van de grootste opleidingsinstituten in Europa.

Dit gebouw werd uitgevoerd met het sluitsysteem 3KSplus, dat overeenkomt met het actuele sluitsysteem 4KS.

CP Van Leersumschool

alt text
Product: ICS
Grootte: 101-500 eenheden
Type gebouw: Onderwijs
Land: Nederland

De C.P. van Leersumschool is een school die speciaal onderwijs biedt waarbij het welbevinden van het individuele kind centraal staat.

Voor het nieuw te bouwen pand heeft men lang gezocht naar een juist cilindersluitsysteem. Bij EVVA vond men het juiste systeem in ICS. Een keersleutel die comfort biedt, lekker stevig is en geen scherpe randen heeft. Daarnaast kan ICS uitgevoerd worden in SKG*** en SKG**. Dit betekent dat de school alleen daar waar het noodzakelijk is, de buitenschil, de SKG*** cilinders heeft geplaatst. De binnendeuren zijn voorzien van de SKG** variant. Zo tornt men niet aan de veiligheid en kan toch wat op het budget besparen.

Zakelijk contact Voor partners en bedrijven EVVA BVBA - Felix Roggemanskaai
E-mail verzenden
Terugbelservice
Contact marker image
Zoeken naar handelaars Voor privéklanten Zoeken naar een vakhandel
Sluitsystemen

EVVA is een echte professional op het vlak van sluitsystemen. Geen organisatiestructuur is te complex om niet omgezet te kunnen worden in een sluitsysteem.

Meer informatie over onze sluitsystemen

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be