Schließsystem in Wohnhausanlage

Wooncomplexen

Woonhuizen | Wooncomplexen | Studentenhuizen

In de moderne woningbouw zijn gemeenschappelijk gebruikte ruimtes de trend: het zwembad op het dak, de meditatieruimte in de kelder. In een gecombineerd sluitsysteem – elektronisch voor gemeenschapsruimten, mechanisch bij de woningdeuren – profiteren bewoners van een hoger comfort en de exploitant van minder complex beheer. EVVA weet hoe dat functioneert.

Uw eisen:

 

  • Geregistreerde passages, want uw huurders willen weten, wie op welke moment op een bepaalde plek was als er een dure mountainbike is verdwenen, of tijdelijk toegang voor de fitnessruimte dan wel het zwembad gewenst is.
  • Eén voor alles, omdat uw huurders met maar één sleutel (bv. een combisleutel) hun woning, fietskelder en zwembad willen kunnen bereiken.
  • Nasleutel veiligheid, want het verstrekken van toegangsrechten en het nabestellen van sleutels moet soepel en veilig worden afgehandeld.
double arrows

Ons antwoord:

 

De mechanische sluitsystemen EPS, ICS, 4KS
groeien mee met hun taken en de complexiteit:

  • EPS – Studentenhuizen
  • ICS – Wooncomplexen
  • 4KS – Centrale bediening (meerdere wooncomplexen met verschillende trappenhuizen)

Het elektronische sluitsysteem AirKey

  • Uw smartphone als sleutel
  • Sleutels via internet verzenden
  • Woning: mechanisch systeem – Gemeenschappelijke ruimten: AirKey
  • AirKey-combisleutel

Residentie Bolero beveiligd met ICS van EVVA

Product:ICS
Grootte:1-100 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: België

Residentie Bolero mechanische toegangscontrole EVVA ICS

 

De residentie Bolero werd opgeleverd eind april 2017. In dit wooncomplex werden de deuren beveiligd door het mechanisch sluitsysteem ICS van EVVA.
Zo werden er 30 cilinders voor 9 gebruikersgroepen geïnstalleerd door onze eigen profielpartner Slotenmakerij Walter uit Mechelen.

Residentie Suikertorenhof wordt beveiligd door ICS van EVVA

Product:ICS
Grootte:1-100 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: België

Residentie Suikertorenhof mechanische toegangscontrole EVVA ICS

De nieuwe residentie Suikertorenhof in Nijlen werd beveiligd door het mechanisch sluitsysteem ICS van EVVA.

Er werden 47 cilinders voor 13 gebruikersgroepen geïnstalleerd door onze eigen profielpartner Slotenmakerij Walter uit Mechelen.

ARGENTO met MCS beveiligd

Product:MCS
Grootte:101-500 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: Oostenrijk

Het imposante oude gebouw met de grote, rustige binnenplaats werd geheel in stijl gemoderniseerd en uitgebreid met drie attractieve nieuwe gebouwen. In totaal betreft het 75 appartementen voor singles, royale eengezinswoningen en vier luxe penthouses.

ARGENTO staat voor modern, urbaan wonen en voor een rustige ligging in het groen tegelijk. Geïntegreerd in de historische omgeving ontstaat een harmonieuze afwisseling tussen oud en nieuw. Ook bij het sluitsysteem werd gekozen voor de hoogste kwaliteit en ongeëvenaarde veiligheid.

Een groene oase middenin de stad

Wie in de stadswijk 'Viertes Bezirk' in Wenen woont, geniet behalve veel aanzien ook van levenskwaliteit op hoog niveau. Want boven alles is de wijk Wieden een absolute lust voor het oog. ARGENTO ligt vlakbij de beroemde Karlsplatz en het Belvedere. Veel andere attractieve punten, waaronder ook de binnenstad, liggen op slechts een paar minuten loopafstand. Om een bijzonder veilige woonomgeving te creëren, werd als sluitsysteem voor dit luxe wooncomplex gekozen voor MCS (Magneet-Code-Systeem) van EVVA.

MCS – 100% veiligheid, met een aantrekkelijk uiterlijk|

De veiligheidstechniek van MCS werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met technische universiteiten en is gebaseerd op de kracht van magnetisme. EVVA is de enige producent die een dusdanig sluitsysteem met optimale veiligheid produceert. De magneet-technologie van de MCS-sleutel garandeert 100% beveiliging tegen illegaal namaken. Complexe toegangshiërarchieën kunnen gemakkelijk gerealiseerd worden door het nagenoeg eindeloze aantal varianten. Ook het robuuste design is van topklasse. Zo hebben de permanente magneten ook onder extreme omstandigheden een zeer lange levensduur.

Staedion

Product:EPS
Grootte:101-500 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: Nederland

Een appartementencomplex omgeven door groen in hartje Den Haag.

Een complex en uitdagend sluitplan door de vele toegangsdeuren en bergingsingangen. De bewoners mogen alleen in hun eigen portiek en bergingsgang om overlast en onnodige slijtage te beperken. Doordat bewoners met de ingang bij een portiek in verschillende bergingsgangen hun berging hebben, was dit ook voor EVVA een enorme uitdaging.

Eco Silver House

Product:EPS
Grootte:101-500 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: Slovenië

Het Eco Silver House is een luxe woonproject in het centrum van Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië.

Op een oppervlakte van 23.455m² biedt het Eco Silver House plaats aan 128 appartementen met een eersteklas uitrusting. Bij het Eco Silver House betreft het een passiefhuis dat uitblinkt met bijzonder efficiënt energiegebruik en een kleine ecologische voetafdruk. Voor de high-tech appartementen, diverse openbare ruimten en de drie hoofdingangen van het woongebouw werd een uitmuntend sluitsysteem gezocht. De plaatselijke EVVA-Partner overtuigde met advies, service en kwalitatief hoogwaardige producten. Er werd een sluitsysteem gepland en geinstalleerd met 273 EPS-cilinders, die met toegangscontrole met behulp van fingerprint-technologie werd verbonden met de afzonderlijke woningen. EPS onderscheidt zich onder meer dankzij een gepatenteerd langsprofiel en geïntegreerde manipulatiecontrole. Als totaalconcept voldoet het aan de veiligheidsbehoefte van de veeleisende huurders.

Zuidzicht

Product:FPS
Grootte:> 500 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: België

Zuidzicht is een opvallend complex met bedrijfsruimten en moderne appartementen in het Belgische Hasselt.

De centrale ligging in een mooie omgeving en de goede verkeersverbindingen met de steden in de regio maken dit wooncomplex met winkelcentrum tot iets heel bijzonders. Wat de veiligheid van het sluitsysteem betreft, hadden de exploitanten duidelijke wensen – niet alleen met het oog op het budget. Er werd een mechanisch sluitsysteem gevraagd. De cilinders moesten minstens tot 2025 beschermd zijn door een patent en het sluitsysteem moest gemakkelijk beheerd kunnen worden. De plaatselijke EVVA-Partner leverde met het systeem FPS de perfecte oplossing. Het voldoet aan alle eisen en eveneens aan de behoefte aan veiligheid van de bewoners en de winkeleigenaars. FPS functioneert met een betrouwbaar stiftsysteem op twee veiligheidsniveaus en massieve sluitelementen. Het feit dat een FPS-sluitsysteem moeiteloos kan worden aangepast en uitgebreid, komt tegemoet aan de omstandigheid dat Zuidzicht in fasen met steeds nieuwe gebouwen wordt gebouwd.

Cinnamon Dom

Product:EPS
Grootte:> 500 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: Polen

De sleutel tot succes: één van de grootste woningcoöperaties van Polen, gevestigd in Ursynów, gaf EVVA opdracht tot de implementatie van een mechanisch sluitsysteem met een overzichtelijke structuur.

Behalve een betrouwbaar functionerend systeem was ook een lang lopend patent van het product gewenst. De keuze viel op een EPS-sluitsysteem van EVVA. Dit werd nu opgeleverd overeenkomstig de hoge vereisten aan organisatie en coördinatie met meer dan 1.000 cilinders met diverse gebruikscombinaties voor 250 verschillende gebruikersgroepen. Ter plaatse verzorgde de ervaren EVVA-Partner MATO de montage.

GWG Coöperatieve Woningsmaatschap

Product:3KSplus
Grootte:> 500 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: Oostenrijk

De GWG is de grootste woningcoöperatie in Opper-Oostenrijk. Ze plant en beheert diverse wooncomplexen, vooral in Linz, de hoofdstad van de deelstaat.

"Met rond 19.000 woningen in heel Linz bieden we voor ongeveer 40.000 inwoners van Linz een modern en veilig thuis," meldt GWG op de eigen website. Dat dit geen loze belofte is, bewijzen de meer dan 32.000 mechanische 3KS-cilinders van EVVA die bij het huidige 3KSplus-systeem horen. De bewoners van de GWG-wooncomplexen kunnen ook bij hun huisdeuren vertrouwen op eersteklas bescherming. Het mechanische sluitsysteem 3KS is wereldwijd beproefd en biedt hoge beveiliging dankzij beveiligingen tegen aftasten, kerntrekken, openboren en picking. Dankzij het gepatenteerde, veervrije werkingsprincipe hebben de sleutels een zeer lange levensduur, want de vergrendelingselementen in de cilinder worden via de curvenfrezing op de sleutel bewogen en niet, zoals bij gangbare systemen, tegen een veerkracht gedrukt.

Dit gebouw werd uitgevoerd met het sluitsysteem 3KSplus, dat overeenkomt met het actuele sluitsysteem 4KS.

Skypark

Product:ICS
Grootte:> 500 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: Zwitserland

Want ondanks de nabijheid van de internationale luchthaven heeft het dorp tot op heden zijn landelijke karakter kunnen behouden. De bijna 6.000 inwoners profiteren van een goede infrastructuur, ontelbare sport- en vrijetijdsmogelijkheden, een actief dorf- en verenigingsleven en diverse schilderachtige wandel- en fietsroutes.

De wijk Neufeld is een zelfstandig deel van de gemeente Oberglatt. Bij de overkapping van de woningen met in totaal 188 woningen werden 1.200 ICS-cilinders van EVVA in Rotkreuz ingebouwd. De totale overkapping van de woningen in Neufeld-Oberglatt is uitgevoerd in de minergiestandaard en beschikt over comfortventilatie in alle woningen. Elke woning heeft een keldercompartiment met latten. De parkeergarage beschikt over 191 parkeerplaatsen. Individueel aanpasbare plattegronden, royale woon- en buitenruimten, alsook diverse woningstypes bieden voor elke smaak en ieder budget het geschikte woonconcept. En met ICS het geschikte sluitsysteem! ICS is ideaal voor sluitsystemen met een groot aantal verschillende gebruikersgroepen. Bij een complex als het Skypark Oberglatt, waar de exploitant de gebruikers kent, kan geprofiteerd worden van alle sterke punten van ICS: de speciaal ontwikkelde kartels van de keersleutels zorgen er voor dat de ICS-sleutels makkelijk in het slot gestoken kunnen worden. De dikte van de sleutel van 3 mm en de hoogwaardige legering van nieuwzilver maken de sleutel zeer robuust en goed bestand tegen slijtage. Uniek zijn de interne, verborgen uitsparingen, die het nagenoeg onmogelijk maken om sleutels zonder toestemming bij te maken. Het beproefde curvensysteem, het sterke langsprofiel en het markante stiftsysteem met inwendige uitsparingen bieden optimale beveiliging. De aftasting van de autorisatie vindt plaats in 5 rijen door 13 geveerde blokkeerstiften. De ICS-cilinders worden geproduceerd als modulair systeem (SYMO) en zijn derhalve uiterst flexibel. Zo kunnen ze direct op locatie aan de situatie van de deur worden aangepast.

Spinnerij Windisch

Product:ICS
Grootte:> 500 eenheden
Type gebouw: Wooncomplexen
Land: Zwitserland

Op het areaal van de voormalige zijdespinnerij met een rijke traditie ontstaat in meerdere fasen een nieuwe, levendige en urbane wijk met gevarieerde oplossingen voor wonen en werken. De architecten zochten een individuele en bijzondere oplossing voor het sluitsysteem. De keuze viel op ICS, perfect afgestemd op de vereisten aan de organisatie, de veiligheid en het comfort.

Het areaal combineert onconventionele lofts in historische fabrieksgebouwen met moderne woonhuizen, royale ruimten voor dienstverlenende bedrijven, winkels en werkplaatsen. Bovendien is ook voorzien in het aanbod voor gastronomie, vrijetijd en cultuur. Spoedig zullen veel mensen elkaar hier ontmoeten te midden van een aangename atmosfeer en een veelzijdige mix van oude en nieuwe gebouwen. Strenge richtlijnen voor de vormgeving bepalen de kwaliteit en het uiterlijk van de toekomstige bebouwing en het gebruik. De eisen van de veiligheidsfunctionarissen waren bij dit project dan ook dienovereenkomstig hoog. Daarom viel de keuze op een bijzonder slijtvast, mechanisch systeem. ICS (Innen-Codiert-System - intern gecodeerd systeem) van EVVA overtuigt met zijn bijzonder sterke langsprofiel, het beproefde curvensysteem en de inwendige uitsparingen. Rond 700 mechanische cilinders werden op het areaal van de zijdespinnerij ingebouwd en zorgen voor optimale beveiliging van de gebouwen. Het is nagenoeg onmogelijk sleutels zonder toestemming bij te maken. Vooral bij gevarieerde gebruikersgroepen is een intelligente planning van het sluitsysteem noodzakelijk. EVVA heeft op dit punt op basis van het bijna honderdjarig bestaan een enorme schat aan ervaring, waarop bij dit project een beroep werd gedaan. Hier komen de wereldwijd unieke veiligheidskenmerken van de ICS-sleutel nog eens bij, in combinatie met de innovatieve technologieën van de ICS-cilinder. In elk geval is de zijdespinnerij in Windisch door de keuze voor ICS ook voorbereid voor toekomstige uitbreidingen. De exploitanten slaagden erin het areaal uitstekend te beveiligen met de veiligheidstechniek van EVVA. En andermaal kon EVVA voldoen aan de eisen aan een aanbieder van een totaalconcept.

Zakelijk contact Voor partners en bedrijven EVVA BVBA - Felix Roggemanskaai
E-mail verzenden
Terugbelservice
Contact marker image
Zoeken naar handelaarsVoor privéklantenZoeken naar een vakhandel
Sluitsystemen

EVVA is een echte professional op het vlak van sluitsystemen. Geen organisatiestructuur is te complex om niet omgezet te kunnen worden in een sluitsysteem.

Meer informatie over onze sluitsystemen

U bereikt ons
Ma - Do: 7:30 - 16:30 uur
Vr: 7:30 - 14:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onzeTerugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info@evva.be