Hero image

Veganista: Eerlijk, vegan ijs.

News | 05. July 2022.
Vegan is trendy. Gezond. Duurzaam. En lekker. Althans, in de inmiddels 12 winkels van de twee oprichters van Veganista, Susanna en Cecilia. Ze zijn allebei al meer dan 20 jaar vegan en energieke vrouwelijke ondernemers. De veiligheidsoplossing voor hun 12 winkels, het nieuwe vegan restaurant 'The Lala' op de luchthaven en de productiefaciliteit voor eerlijk vegan ijs in Wenen, heet AirKey.

Trends in de kijker

"We openden onze eerste winkel in 2013. Toen stond de vegan beweging nog in de kinderschoenen", herinnert oprichster Cecilia Havmöller zich. "We moesten het begrip 'veganistisch' nog uitleggen en oogsten veel ongeloof." Vandaag is vegan de mainstream. Een groot deel van de bevolking volgt nu al het dieet dat volledig afziet van dierlijke producten, waaronder melk en eieren. Veganista staat al 10 jaar voor eerlijk vegan ijs en wint met bijzondere creaties niet alleen de harten van vegan ijsliefhebbers. Nu de vier Veganista smaken 'Nuts about you', 'Strawberrytella', 'Kiss the Cookie' en 'Fudge Off' al een jaar verkrijgbaar zijn in SPAR-supermarkten in heel Oostenrijk, is het tijd voor uitbreiding van de populaire ijsfamilie. De drie nieuwe soorten 'Nougat me good', 'Me, Myself & Eis' en 'Eis Date' doen hun naam eer aan en presenteren zich ijskoud, onweerstaanbaar lekker en 100% vegan ijs in de SPAR-koelschappen in heel Oostenrijk.

Flexibele seizoensgebonden bedrijf

"IJs is nu eenmaal een seizoensproduct", aldus Susanna Paller, tevens oprichtster van Veganista en onder andere verantwoordelijk voor de creatieve variëteit in het bedrijf van de twee zussen. Het seizoen begint midden februari en duurt het tot eind oktober. Maar ijsliefhebbers kunnen opgelucht ademhalen: de flagshipstore van Veganista in de Neustiftgasse in Wenen is bijna het hele jaar geopend (op 6 weken winterpauze na). Naast de winkels runnen de twee ondernemers ook pop-upstores die slechts een paar weken geopend zijn, bijvoorbeeld in het Weense museumkwartier. "Daarom werken we veel met seizoensarbeiders, jobstudenten of parttime medewerkers. In totaal telt ons team zo'n 150 geweldige medewerkers. Sommigen blijven het hele seizoen bij ons, anderen alleen in de schoolvakanties of op zaterdag."

Vegan maakt een doorstart op het vliegveld

Veganista en The LaLa trekken in op de luchthaven van Wenen. Oostenrijks eerste gecombineerde takeawayrestaurant Veganista & The LaLa opent op een oppervlakte van meer dan 50 m² in de nieuw ingerichte Terminal 2.

Flexibiliteit is een must. AirKey biedt dit.

Hoe kunnen we de nodige flexibiliteit implementeren in de vele winkels? Hier schoot het toeval de twee ambitieuze oprichtsters te hulp. Want tegenover hun eerste shop bevond zich het beveiligingsbedrijf Entrich. Christian Kapuy, intussen buitendienstmedewerker bij EVVA en toezichthouder van het eerste uur, herinnert zich: "Ze kwamen bij ons langs om hun wensen te beschrijven. Ik wist meteen dat AirKey de juiste oplossing was."

En de smartphone vergrendelt alles

Want AirKey voldoet aan alle vereiste wensen. Het is flexibel. Medewerkers openen de winkels met hun mobiele telefoon. Toegang kan op elk gewenst moment worden geblokkeerd of uitgebreid, bijvoorbeeld wanneer iemand in een filiaal uitvalt. Nieuwe teamleden kunnen gemakkelijk worden toegevoegd en weer worden verwijderd. En natuurlijk zijn alle toegangssystemen centraal te bedienen. Volledige controle is te allen tijde gegarandeerd. Inmiddels opent AirKey alle Veganista-filialen, de jongste spruit van de creatieve zussen, het 100% vegan grab & go-foodconcept 'The LaLa', en de productiefaciliteit in het hart van het 7e arrondissement van Wenen. Voor de pop-upstores is AirKey verkrijgbaar als hangslot – net zo eenvoudig te bedienen als alle andere. "Voor hen die geen smartphone hebben, is er nog steeds de goede oude badge", lacht Cecila Havmöller. "Met EVVA zijn we echt op alles voorbereid."


Techniek in het gebouw

Project: Compleet sluitconcept voor Veganista en The LaLa en de productiefaciliteit
Omvang: 35 componenten ingebouwd, naast een mobiele oplossing ook 70 badges in gebruik
Implementatie: Entrich
Product: AirKey-
Type gebouw: Voedselketen met meerdere locaties
Land: Oostenrijk
 

AirKey op een rijtje

  • Via internet sleutels naar smartphones versturen
  • Ook geschikt voor complexe sluitsystemen
  • Gratis en eenvoudig online-systeem voor het instellen en vergrendelen van toegangen
  • Flexibiliteit, onafhankelijkheid en gebruiksgemak met moderne beveiliging
  • End-to-End en SSL-gecodeerde gegevensoverdracht.
  • Lange levensduur van de batterij (ongeveer twee jaar)
  • Gebruik buitenshuis is mogelijk van -20 tot +55 graden Celsius
     

Meer informatie over AirKey

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be