Hero image

Sterk en heel slim: de nieuwe EMZY

Pers | 08. September 2022.
De nieuwe elektronische motorcilinder van EVVA is comfortabeler en sterker dan ooit tevoren.

Om zeker te zijn dat bepaalde buiten- en binnendeuren vanaf een bepaald tijdstip automatisch vergrendelen en ontgrendelen, werd de elektronische motorcilinder (EMZY) al in 1992 door EVVA op de markt gebracht. "Maar sindsdien heeft deze zich sterk verder ontwikkeld. De vorm is compleet veranderd en de functies zijn in de loop der jaren slimmer en gebruiksvriendelijker geworden. Zoals bijvoorbeeld het aandrijfkoppel, dat steeds sterker is geworden", vertelt Martin Bauer, commercieel productmanager EMZY bij EVVA en verantwoordelijk voor de herlancering van het al tientallen jaren beproefde en succesvolle beveiligingsproduct.

Nog sterker, nog comfortabeler - gewoon beter

De EMZY is volledig vernieuwd en is nu verkrijgbaar bij geselecteerde vakhandelaars. "Automatische ver- en ontgrendeling. Ontgrendelingen op afstand. Dat kunnen veel motorcilinders. Maar wat alleen de EMZY van EVVA kan, en wat deze uniek maakt, is het adaptieve aandrijfkoppel. Dat betekent dat de EMZY slechts zoveel kracht uitoefent als absoluut noodzakelijk is. Dat beschermt de deur en het slot en geeft de EMZY en het slot een zeer lange levensduur“, aldus Bauer. "De EMZY kan het adaptieve koppel tot 2 Nm regelen, waardoor hij veilig kan vergrendelen en ontgrendelen onder een groot aantal moeilijke omstandigheden, zoals een onjuist ingestelde contactdruk, zware, vervormde deuren of deuren met meerdere afdichtingsvlakken."

De nieuwe app voor inbedrijfstelling maakt veel dingen makkelijker, zoals het inleren van de slot- en deurparameters door zijn koppel daarop af te stemmen. Tot de highlights in de nieuwe EMZY-app behoren de keuze tussen twee soorten Office-modus en de keuze aan optische signalen voor de knop. Bovendien kunnen bestaande configuraties worden overgezet naar elke nieuwe EMZY-knop en kunnen verschillende alarmtoestanden worden ingesteld.

Eenvoudig te gebruiken en aan te sluiten

De motorcilinder wordt aan de binnenkant van de deur bevestigd en van buitenaf bediend, bijvoorbeeld via RFID-toegangsmedia, biometrie of code-invoer, al naargelang de behoefte. Aan de binnenkant kan de cilinder worden ontgrendeld via de EMZY-drukknop. Via de EMZY-interface (I/O-box) kan de cilinder heel makkelijk worden gekoppeld aan externe systemen, zoals branddetectie- en alarmsystemen en geleide- en vluchtsystemen. "Natuurlijk ook met de elektronische toegangssystemen Xesar en AirKey van EVVA.“ De EMZY is eenvoudig te installeren en is daarom ook geschikt om achteraf op of in te bouwen.

EMZY. Everybody’s darling

De EMZY past zich aan. Voor externe elektronische systemen, EVVA's elektronische en mechanische systemen, verschillende profielvormen en elke activering, dankzij zijn aangepaste draaimoment. "Hij past in elk profiel", zegt Bauer enthousiast. De EMZY heeft alleen een standaard EVVA-knopas nodig bij zowel ovaal-, rond- als europrofiel. Met de meegeleverde adapter past hij zich aan elk profiel aan.

De EMZY communiceert via de ledtoetsen: "De knop waarmee de EMZY ontgrendeld kan worden, knippert in vergrendelde toestand. Intuïtief drukt de gebruiker op de knop om te ontgrendelen. Tijdens het vergrendel- en ontgrendelproces draaien 6 leds in een cirkel, aan het einde van een succesvolle vergrendeling en ontgrendeling licht de EMZY kort groen op.“ Onze motorcilinder is verkrijgbaar in 6 kleuren. Hij past zich dus perfect aan elke omgeving aan. Hij biedt comfort op het hoogste niveau door de opening op afstand, doordat hij bijvoorbeeld aan een externe drukknop gekoppeld kan worden. Dat is niet alleen heel handig bij ingangen voor leveranciers, maar ook veilig. Nog wat nuttige info: in het geval van een inbraak vergoedt de verzekeringsmaatschappij de schade alleen als de cilinder veilig was vergrendeld. Dat doet de EMZY gelukkig automatisch.

"Waar EVVA op staat, kunt u er zeker van zijn dat er topkwaliteit in zit. Onze producten worden grondig getest en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen“, aldus Martin Bauer.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be