Hero image

Fiber Service OÖ GmbH veilig op weg met AirKey

Pers | 17. March 2022.
Vol gas op de datasnelweg, volledige beveiliging met AirKey.

Digitalisering, thuiswerken, teleconferenties – sinds corona zijn we in de toekomst aanbeland. Internet, waar en wanneer we maar willen. Overdrachtssnelheden? Datavolume? Er lijken geen grenzen aan de vraag te zijn. Vanzelfsprekend allemaal? Ja, als Service Fiber OÖ eerder ter plaatse was. De Oostenrijkse onderneming zorgt er namelijk voor dat de gegevensstromenen niet onderbroken worden – vooral in afgelegen en minder dichtbevolkte gebieden. 

Glasvezel voor iedereen

Fiber Service OÖ is verantwoordelijk voor de uitbreiding van het glasvezelnet in Opper-Oostenrijk en maakt zo de hoogste transmissiebandbreedtes toegankelijk, zelfs in minder toegankelijke regio's. Met de aanleg van de glasvezelinfrastructuur legt ze de basis voor de datasnelweg die Opper-Oostenrijk met de rest van de wereld zal verbinden. Martin Wachutka, directeur van Fiber Service OÖ GmbH, legt uit: "We voeren de doelstellingen van de Europese Unie en het initiatief Breedband Austria 2020 uit om de glasvezeluitrol in heel Opper-Oostenrijk te realiseren. Zelfs in de gebieden die niet aantrekkelijk genoeg zijn voor commerciële aanbieders."

AirKey, het systeem uit Oostenrijk

Fiber Service OÖ wilde een gebruiksvriendelijke, elektronische toegangsoplossing voor glasvezelcentrales die aanpasbaar, veilig en zo flexibel mogelijk te beheren was. Dit komt doordat niet alleen medewerkers van Fiber Service bij de infrastructuurleverancier terechtkomen, maar vooral ook externe dienstverleners zoals planners, bouw- en installatiebedrijven, maar ook netwerkexploitanten. De oplossing vereiste capaciteit voor meer dan 22 POP -locaties met meer dan 160 medewerkers – en dat flexibel en plaatsonafhankelijk plus toegang via elektronische apparaten.

Overal veilig

Met AirKey krijgen alle bevoegde personen de toegang die ze nodig hebben, of het nu om werknemers, dienstverleners of netwerkexploitanten gaat. De waterdichte registratie biedt extra controle en verhoogt daardoor de veiligheid op de locaties. Wachutka vervolgt: "Het meest waardevolle voordeel is echter het vereenvoudigen van ons dagelijks werk door aanpasbaarheid via het online EVVA-portaal." Ik kan de toegang eenvoudig naar wens uitbreiden of beperken, rechten verstrekken, nieuwe toegangen toevoegen of gewoonweg alleen toegang verlenen met de Send-A-Key-functie." 

Vaarwel sleutel

'Wat mij als technologisch onderlegde persoon bijzonder gelukkig maakt", benadrukt Wachutka, 'is dat we geen sleutels meer nodig hebben. We vergrendelen alles met smartphones, RFID-kaarten of tags."

Project: Fiber Service OÖ GmbH
Product: AirKey
Type gebouw: Infrastructuur 
Land: Oostenrijk

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be