Hero image

Vier curven voor meer veiligheid

News | 21. November 2019.
4KS is een van de nieuwste mechanische sluitsystemen van EVVA. Waar ligt nou die vierde verborgen curve waarover iedereen het heeft? Wij vroegen het aan Roman Kietaibl, regiomanager Oost-­Oostenrijk.

Hoe kwam u terecht bij EVVA?
Sinds ik 19 ben, werk ik in de verkoop. Ik begon met een practicum als detaillist. Daarna wilde ik graag zaken doen op een hoger niveau. En ik wilde meer tijd met mijn familie doorbrengen. Ik ben beroepsmatig veel onderweg en zie veel. Geen enkele dag is gelijk. Ik ben net zo flexibel als ons systemen (lacht).

Hoe ziet uw takenpakket eruit?
Op mijn visitekaartje staat dat ik Regiomanager Oost ben. Samen met de heer Werschlein vorm ik een Task Force voor Wenen. Wij richten ons vooral op woon- en industriecomplexen.

Waarop ligt volgens u het accent bij projecten met 4KS?
Wij verzorgen de uitrusting van wooncomplexen met 40 tot 50 woningen net zo goed als complexen met 400 tot 500 woningen. 4KS is nu eenmaal bijzonder breed inzetbaar.

Hoe komen projecten normaal gesproken tot stand?
Ik werk nu al 18 jaar bij EVVA. Aan de ene kant komen projecten tot stand door mond-tot-mond-reclame via persoonlijke contacten. Aan de andere kant hebben we ook onze database. Die gegevens gebruiken we dan om in contact te komen met de klant. 

Wat kunt u vertellen over 4KS-projecten?
Vroeger waren de stiftsystemen toonaangevend in de woningbouw. Inmiddels is er echter een sterke trend ontstaan in de richting van 4KS. Ook omdat gebouwen steeds exclusiever worden en afnemers steeds meer eisen stellen. Tegelijkertijd is ook de wens naar veiligheid en flexibiliteit sterk toegenomen. Volgens mij is de balans tussen stiftsystemen en curvensystemen tegenwoordig in evenwicht.

Wat fascineert u aan 4KS?
Een van de belangrijkste argumenten die altijd in het voordeel spreken van 4KS en het vroegere systeem 3KSplus is het veiligheidsniveau. Hogere weerstandsklassen beloven een betere bescherming tegen inbraak. Daarbij weegt bij 4KS ook nog het comfort van een keersleutelsysteem door. In vergelijking met een stift­systeem is de veerloze constructie ook beduidend robuuster en duurzamer. Maar niet alleen in de woningbouw, maar bijvoorbeeld ook bij de bejaardenhuizen in de stad Wenen – die tot wel 500 wooneenheden per gebouw bevatten. Het zijn kleine steden in de stad, waarin de flexibiliteit van 4KS goed van pas komt. Ze hebben zo ontzettend veel zones waarin bevoegde personen ook in noodsituaties snel toegang moeten kunnen krijgen. De reddingsketen moet op zulke plaatsen perfect functioneren. 4KS vormt dergelijke complexe sluitsystemen uitstekend.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be