Hero image

Dynamisch in de verkoop

News | 29. October 2019.
Actief verkopen betekent een concrete aanbieding doen. Maar vooraleer u bij deze stap bent aangeland, moet u eerst een paar andere stappen zetten. Wij hebben onze verkoopexpert Monika Schwaiger-­Götsch gevraagd in welke delen het verkoopproces wordt onderverdeeld om de verkoop dynamisch te houden en uiteindelijk de beste deal te maken.  
 1. Aanvraag
  Op dit punt is het belangrijk dat onmiddellijk – ten laatste de dag erna – telefonisch contact wordt opgenomen.

 2. Advies en navragen
  Na de eerste informatie kunt u de klant zeker het passende EVVA-product aanbevelen. Wanneer echter nog niet helemaal duidelijk is wat precies, vraag het dan na! Wat, hoeveel, wanneer, budget, besluitvormer(s) ja/nee en juiste contactpersoon.

 3. Offerte
  De offerte mag dan niet langer dan 48 uur op zich laten wachten. Anders is iemand anders u misschien voor.

 4. Opvolging
  Eveneens niet meer dan 2 dagen later kunt u dan vragen of de aanbieding in orde is en of er nog iets moet worden aangepast. Hierbij moet de klant ook de gelegenheid hebben om vragen te stellen over bepaalde posten. Op zijn minst moet u nu te weten komen hoe het verdergaat met de aanbieding.

 5. Doorgaan
  De verdere afloop is nu ook sterk afhankelijk van u. Noteer termijnen en doe telkens weer vriendelijk navraag. Hiervoor bestaan praktische functies in uw pc-kalender, die u ook als herinnering kunt gebruiken. Op die manier geeft u de klant het gevoel dat hij of zij belangrijk is.

Tip van de expert:
“Wanneer u het contact warm houdt en de aanbieding niet laat lopen, maakt u een goede kans en kan niemand sneller zijn dan u. Want ook hier geldt: snelheid geeft de doorslag!”
Monika Schwaiger-Götsch leidt de ­Binnendienst Verkoop bij EVVA.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be