Hero image

EVVA is klaar voor de toekomst

News | 29. October 2019.
Op naar de volgende 100 jaar!

We noteren het jaar 2119. Smarthomes waarin ons huishouden zelfstandig wordt verricht, teams van mens en robot, artificiële intelligentie en absolute veiligheid door quantum-­encryptie drukken hun stempel op het dagelijks leven. Veel van wat in 2019 onvoorstelbaar was, is nu vanzelfsprekend. Andere ideeën bleken een hersenspinsel. Als we 100 jaar terugkijken, kunnen we vermoeden welke potentie voor verandering in de toekomst schuilt. Ook al is er niets zeker, toch stippelt EVVA nu al de koers uit om klaar te zijn voor de eisen van morgen.

Altijd aan de bal blijven

Sinds 100 jaar heeft EVVA een basishouding: continu zoeken naar nieuwe ideeën, ontwikkelingen en trends. Dit ligt vast in de naam “Erfindungs-­Versuchs-Verwertungs-Anstalt”. Het is telkens weer gelukt om de tijd bij te blijven, zowel bij producten en ideeën als bij procedures. Tegenwoordig levert EVVA sluitsystemen die met de smart­phone te bedienen zijn. Er wordt ijverig gesleuteld aan nieuwe ideeën voor een nog hogere usability en de oplossingen die hieruit voortkomen, worden over de hele wereld verkocht. Maar toch hebben mechanische sloten en sleutels nog steeds een trouw publiek. Ze worden deels nog geproduceerd volgens de oude tekeningen. Deze balans tussen het streven naar vernieuwing en het behoud van beproefde oplossingen is een kunst waarvoor niet alleen veel vaardigheid nodig is, maar ook precies rekenwerk.

Innovatie op topniveau

De wens naar vernieuwing is bij EVVA altijd gekoppeld aan de drijfveer om zelf duurzame producten van topkwaliteit te bedenken en verder te ontwikkelen. Bijgevolg zijn intern onderzoek en ontwikkeling essentieel. Voor de toekomst volstaat dat echter niet meer. De eisen worden steeds complexer; dat vereist een nieuwe manier van denken en de hiermee verbonden netwerkintegratie op elk niveau.

Externe knowhow

De oplossing voor deze nieuwe eisen ziet EVVA in het in huis halen van externe kennis. Nauwe samenwerking met onderzoeksinstituten als de TU Wenen of het Fraunhofer Instituut – in het bijzonder met de experts en studenten – biedt de kans om ontwikkelingen voor de toekomst aan te sturen.

Hoe de toekomst kan zijn: AirKey

Hoe een idee uitgroeit tot een product, laat AirKey zien. Tot vandaag de dag uniek op het vlak van veiligheid, functionaliteit en compatibiliteit met de smart­phone. Want de visie van een jonge medewerker van de IT-afdeling: “Waarom de deur niet openmaken met de smart­phone?” werd verder uitgewerkt – door een speciaal hiervoor samengesteld team. Met de aanpak “openstaan voor nieuwe dingen, geen angst voor innovatie en een gevoel voor nieuwe trends”, zal de onderneming uit de Weense wijk Meidling erin slagen om ook over 100 jaar nog succes te hebben.

Industrie 4.0

Aangezien innovatieve producten vragen om innovatie productiesystemen, beschikt EVVA niet alleen over een eigen afdeling voor onderzoek en ontwikkeling, maar ook over een afdeling met 20 medewerkers voor de machinebouw. De reden waarom EVVA sterk inzet op de eigen ontwikkeling is heel begrijpelijk. Aan de ene kant wil men de verzamelde kennis op het gebied van machinebouw niet uitbesteden en aan de andere kant vragen innovatieve producten ook om innovatieve productiesystemen, zoals de unieke olie- en watervrije productieprocessen.

Precisie als hoogste ambitie

Precisie staat in het dagelijks werk absoluut voorop. Sommige machines werken immers in het μm-bereik, d.w.z. met toleranties van enkele duizendsten millimeter. Deze benodigde precisie en de hiermee verbonden perfectie in het kleinste detail blijkt ook uit een blik op een ‘normale’ mechanische cilinder: tot maar liefst 140 fijnmechanische componenten bevinden zich in de cilinder. Daarbij ook de zogenoemde blokkeerstiften, die niet dikker zijn dan een rijstkorrel. Ook hier slagen we erin dankzij het digitaal aangeleverde sluitplan te automatiseren en op die manier de uitvoering en leverbaarheid honderd procent te kunnen garanderen.

De mens staat centraal

De verder gaande digitalisering zal de mens echter niet vervangen. Het toekomstige succes schuilt veeleer in de netwerkintegratie en het optimale gebruik van de voordelen van mens en machine. Om de medewerkers hierop voor te bereiden, hield EVVA in het kader van een Lean Management-­programma trainingen voor iedereen afzonderlijk om zo de grondbeginselen van dit nieuwe en bovenal noodzakelijke denken voor een succesvolle toekomst over te brengen.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be