Hero image

ICS word steeds beter

News | 21. August 2019.
Een inwendige codering alleen al kan iets speciaals zijn. In combinatie met veel verschillende technologieën, zoals ICS, zijn de prestaties daarvan voortreffelijk. We interviewden hierover Alexander Scharinger, Commercieel Productmanager voor ICS. Hijzelf gebruikt thuis 's werelds tweede geproduceerde ICS-sluitsysteem.

SECURITY NEWS Hoe bent u productmanager van ICS geworden?
Alexander Scharinger:
Eigenlijk was ik altijd al een ICS-productmanager (lacht). Ik was er namelijk bij toen ICS werd gelanceerd. Ik ben in 2007, toen ik 19 was, bij EVVA begonnen. Na het afronden van de HTS solliciteerde ik bij verschillende bedrijven op verschillende functies. En toevallig zag ik bij mijn moeder een krantenadvertentie voor bij het productmanagement van EVVA. Bij de eerste poging was het meteen raak. Ik wil nergens anders heen, omdat productmanagement voor mij het meest opwindende is in een productiebedrijf.


Hoe begon alles?
Op dat moment werden de vereisten voor een nieuw systeem met keersleutels in sterke mate bepaald door Zwitserland. De andere systemen, zoals MCS, waren geen keersleutelsystemen en helaas werd 3KS in Zwitserland geen succes. Dit was misschien maar beter ook, want tegenwoordig is ICS het belangrijkste EVVA-systeem op de Zwitserse markt omdat het aan verschillende vereisten voldoet. De keersleutel is een compacte, solide sleutel. EVVA wist de korte cilinderlengte te realiseren. Dit alles leidde ertoe dat we uitermate concurrerend zijn.


ICS viert nu het 10-jarig bestaan! Er zijn enkele verbeteringen geweest. Welke zijn dat?
Op dat moment was ICS een geheel nieuw systeem en had het als doel een goedkoop keersleutelsysteem te zijn. Met 3KSplus was er al een zeer hoog
waardig keersleutelsysteem, maar met DUAL helaas een die zijn doel een beetje voorbij schoot. Ze besloten vervolgens om dit systeem weer uit de markt te halen. ICS kwam daarvoor in de plaats. De ontwikkeling begon in 2005 zorgvuldig en in samenwerking met onze partners. Na inmiddels 10 jaar op de markt waren een paar kleine maar effectieve verbeteringen nodig. Het is aangetoond dat gedurende een bepaalde periode slijtage kan optreden. Om dit beter te voorkomen zijn eenvoudige onderdelen en contouren, evenals geometrieën aan de sleutelpunt aangepast voor betere glij-eigenschappen, zijn er minder contactvlakken tegen verbuiging en wordt slijtage gereduceerd. We hebben gezien waar problemen optreden en wat de oorzaken daarvan zijn. En we hebben geprobeerd deze problemen helemaal op te lossen. Dit is begonnen met een nieuwe sleutelcentrering in de cilinderkern, om de sleutel nog beter in te kunnen steken. De sleutelpunt werd geoptimaliseerd om slijtage te voorkomen en weerstand tijdens het inbrengen te verminderen, maar ook om problemen in het dagelijks gebruik te voorkomen als sleutels niet correct worden gebruikt. Als puntje bij paaltje komt, is de sleutel gewoon een gebruiksvoorwerp, en daarom wordt het vaak met weinig zorg behandeld.


Wat fascineert u aan ICS?
Wat me fascineert is het samenkomen van vele werelden bij ICS. Er worden veel verschillende blokkeertechnologieën gecombineerd. Van de sleutel zelf wordt veel functies gevraagd, maar in de cilinder wordt met verschillende methoden gewerkt. ICS combineert traditionele stifttechnologie, zoals stiftvergrendelingen aan de onderkant, maar met nieuwe kernstiften, die alleen maar banen vereisen en geen insnijdingen. De banen zijn intern verborgen uitsparingen waardoor het niet mogelijk is deze vanaf de buitenkant af te lezen. Vervolgens de buitenomtrek van speciale blokeerpallen, die net als in 3KS-plus vereist zijn. Het is gewoon deze smeltkroes van technologie in de wereld van EVVA die me fascineert. 

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be