Hero image

Verkoopcoaching: Gebruik van verkoopdocumentatie

News | 20. August 2019.
Klanten kopen geen producteigenschappen, klanten kopen een voordeel. Daarom is het in een verkoopsgesprek cruciaal om elk voordeel voor de klant te vergelijken. Gebruik daarom onze verkoopdocumentatie in combinatie met uw deskundige tips, referenties en sympathie als een "versterker" in de verkoop. Daar beoordeelt de klant uw competentie op.

Actief inzetten
Gebruik de verkoopdocumentatie, zoals de catalogus, bepaalde folders, de EVVA-systeembrochures of speciaal gemaakte actiebladen. Toon de klant in het document het besproken product.

Notities maken
Maak korte aantekeningen in de documentatie. Schrijf bijvoorbeeld de prijs op, omcirkel het product of gebruik een markeerstift om de productfuncties te markeren die belangrijk zijn voor de klant.

Contactpersoon aangeven
Wijs op een contactpersoon in de documentatie. Als er geen contactgegevens op de documentatie staan, geef dan een visitekaartje met de opmerking onder deze gegevens, om zo bereikbaar te zijn voor de klant. Noteer tegelijkertijd ook de contactgegevens van uw klant zodat u deze actief kunt nabellen.

Aanvullend materiaal benutten
Zet systematisch stickers, informatieborden, affiches, banners en dergelijke in. Gebruik deze middelen om de belang rijkste punten te benadrukken of ter ondersteuning van uw eigen acties.

EVVA wenst u veel succes met het volgende verkoopgesprek! 


Tip
Zorg ervoor dat een folderstand altijd volledig gevuld is en in de buurt van de producten ligt. Alleen dan kunt u actief gebruikmaken van het documentatiemateriaal tijdens het consult.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be