Hero image

De geschiedenis vormgeven - Geschiedenis schrijven

News | 20. August 2019.
EVVA viert haar 100-jarig bestaan. Stefan en Nicole EhrlichAdám, het management en de eigenaren van de EVVA-groep, beheren het bedrijf sinds 1999 met succes. SECURITYNEWS vroeg ze wat er op hun pad kwam en welke doelen ze zich toen en nu hebben gesteld.

Wat betekent 100 jaar EVVA voor jullie?
Stefan Ehrlich-Adám: Voor ons is 100 jaar een echte mijlpaal in een succesverhaal waarin velen betrokken waren en nog steeds zijn. 100 jaar EVVA maakt ons trots. Het is het resultaat van moedig ondernemerschap over verschillende generaties. In het onderzoek voor het jubileum zijn veel verhalen naar voren gekomen, die we in een boek, het EVVA-evolutieboek, en op onze startpagina evva.com/startup- since1919 hebben gebundeld.agen.

Wat zijn de belangrijkste mijlpalen?
Stefan Ehrlich-Adám: Bij een honderdjarig jubileum kun je je voorstellen dat er heel veel mijlpalen zijn *lacht*. Maar de eerste mijlpaal was zeker de ontwikkeling en productie van profielcilinders en de eerste dubbele cilinder. In 1937 werd het eerste patent voor een beveiligingsproduct toegekend aan EVVA. Een compleet succes. Daarmee werd de weg richting beveiligingstechniek ingeslagen. Of neem als voorbeeld de ontwikkeling en perfectionering van het algemene hoofdsleutelsysteem. De aangeboden sluitsystemen werden steeds veelzijdiger en voldeden steeds meer aan beveiligingsbehoeften. De eerste grote internationale order kwam van de luchthaven van Frankfurt (jaar). In de jaren die volgden, werden doorlopend innovatieve sluitsystemen ontwikkeld, zoals GPI, MCS, ICS en 3KSplus, die een elektronisch geassisteerde sluitsysteemberekening introduceerden en uiteindelijk onze eigen elektronische toegangssystemen met AirKey en Xesar lanceerden. Maar daar laten we het niet bij. Sinds 1919 staat de naam EVVA voor uitvinden, experimenteren en toepassen. EVVA was al een start-up in 1919 en deed wat start-ups vandaag de dag doen, namelijk producten uitvinden, testen en verwerken. Dat doet EVVA nog steeds. Hierdoor heeft EVVA tegenwoordig meer dan 200 patenten en is het een wereldleider in mechanische en elektronische toegangssystemen.


Wat zijn de uitdagingen in de komende jaren?
Nicole Ehrlich-Adám:
Voor ons is de vraag eerder: Wat is er nodig om de juiste beslissingen te nemen in de komende 100 jaar? Er zullen zeker nieuwe richtingen worden ingeslagen in de strategische bedrijfsvoering, enerzijds om aan de veranderende eisen van moderne organisaties te voldoen, en anderzijds om de uitdagingen van de markt aan te kunnen gaan. En tot slot mogen we niet vergeten dat onze medewerkers ook eisen stellen aan EVVA als moderne werkgever. Stefan Ehrlich-Adám: Op productieniveau zal EVVA nieuwe technologieën gebruiken voor onze veiligheidsproducten en onze productie blijven afstemmen op de uitdagingen van de toekomst.


Wat zijn de factoren die bijdragen aan het succes van EVVA?
Nicole Ehrlich-Adám:
Verandering is een constante. Wie verandering vormgeeft, zorgt voor innovaties, zet trends en past zich voortdurend aan. Zo schrijf je mee geschiedenis. De eisen van vandaag en morgen vereisen de moed om te veranderen en levenslang te leren - maar ook een werkomgeving die betekenis creëert in het digitale tijdperk en ruimte geeft voor ontwikkeling. Als een betrouwbare partner die luistert, vragen stelt, oplossingen zoekt, behoeften erkent en verrast, bieden wij de veiligheid die zowel binnenshuis als buitenshuis wordt verwacht.


Wat zijn uw wensen voor de komende 100 jaar?
Stefan Ehrlich-Adám:
Onze visie voor de nieuwe eeuw is heel duidelijk: om de creatieve en innovatieve geest van EVVA voort te zetten.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be