Hero image

AirKey-Cloud Interface voor woningbouw Im Guss, Bülach

News | 20. October 2023.
Op het terrein van Im Guss in Bülach bevinden zich sinds 2019 419 huurwoningen en 73 eigendomswoningen, naast ruime commerciële ruimtes en een openbaar toegankelijk park. AirKey beveiligt de nieuwe buurt in Bülach-Nord. De AirKey-Cloud Interface is door integrator Allthings in het bestaande reserveringsplatform geïntegreerd.

Hoge flexibiliteit door veilige cloudoplossing

Bijzonder grote sluitsystemen met talrijke gebruikersgroepen hebben toegangsoplossingen nodig die alle huurders en eigenaren veilige en eenvoudige toegang bieden tot zowel de woningen als de gemeenschappelijke ruimten. Om hier flexibiliteit, gebruiksgemak en optimale veiligheid uit één hand te bieden, koos de eigenaar voor het flexibele elektronische toegangssysteem AirKey van EVVA. Met de eenvoudige cloudoplossing kunnen eigenaars, maar ook huurders, zelf en eenvoudig de toegang tot hun woning beheren en bijvoorbeeld toegang toestaan of intrekken.

"De ervaring was ronduit positief. Zowel de samenwerking als de realisatie verliepen probleemloos. Tegenwoordig is AirKey met succes geïntegreerd en wordt door huurders actief gebruikt", zegt Manfred Bausch, Partner Manager en projectverantwoordelijke bij Allthings.

Bijzonder extraatje: Allthings integreerde AirKey

Bovendien werd de AirKey-Cloud Interface in de reeds bestaande Allthings-app geïntegreerd. Zo werd een transparante oplossing gecreëerd voor de eindgebruikers. Meer specifiek is nu het boeken van een gemeenschappelijke ruimte samen met het geïntegreerde beheer van de toegangscontrole via het Allthings-platform in één keer mogelijk. Zo kunnen gemeenschappelijke ruimtes eenvoudig via de app worden geboekt, wordt de toegang verleend via AirKey en wordt het huurbedrag verrekend bij de afschrijving van de woninghuur. Voor de bewoners betekent dit een tool die de toegangen in het hele complex gebruiksvriendelijk regelt.

Implementatie op maat

Nadat de eigenaar zijn wens had geuit om AirKey in zijn Allthings-app te integreren, voerden de experts van EVVA de implementatie samen met Allthings uit. Daarvoor werkten ontwikkelaars en producteigenaars samen in een vast team om het boeken en openen van gemeenschappelijke ruimtes via het platform mogelijk te maken. De eerste stap was hiervoor het opstellen van een zogenaamd 'Proof of Concept'. "In de tweede stap hielden we ons bezig met het ontwerp en de implementatie van een generieke service voor de integratie van derde partijen. Toen deze basis eenmaal was opgebouwd, konden we ons richten op de specifieke implementatie met het oog op de AirKey-API", legt Manfred Bausch, Partner Manager en projectverantwoordelijke bij Allthings, uit. Aan het einde heeft Allthings de boekbare gemeenschappelijke ruimte opgezet en vervolgens end-to-end live tests van het boekings- en AirKey-proces uitgevoerd.

Voor iedereen de juiste tool

Gebruikers kunnen nu zelf beslissen of ze liever hun Android- of iOS-smartphone of een afzonderlijk fysiek medium (sleutelhanger of chipkaart) als sleutel willen gebruiken. Met de AirKey-profielcilinder kunnen deze laatste toegangsmedia ook zonder apart lees-/schrijfapparaat worden aangemaakt.


Techniek in het gebouw

Project: Im Guss, Bülach
Partner: Allthings
Land: Zwitserland
Systeem: AirKey & AirKey Cloud Interface
Aantal: > 500 AirKey-componenten

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be