Hero image

Klantenbinding digitaal of live: wat werkt beter?

News | 29. August 2023.
Klantenbinding is een belangrijk onderdeel van het succes van een bedrijf. Een tevreden klant is eerder bereid om terug te komen en in de toekomst meer producten of diensten te kopen.

Digitalisering heeft de manier waarop bedrijven hun klanten binden en bedienen veranderd. Maar hoe kunnen bedrijven klantenbinding digitaal en live realiseren?
 

Digitalisering van de klantenbinding
Digitalisering heeft veel voordelen als het gaat om het opbouwen en versterken van loyaliteit bij klanten. Een manier om dit aan te pakken is het creëren van klantendatabases. Door gegevens te verzamelen over de interacties van klanten met uw bedrijf, kunt u gepersonaliseerde aanbiedingen en promoties maken om de klantenbinding te verhogen. Een andere mogelijkheid is een loyaliteitsprogramma waarbij klanten punten kunnen verdienen die ze kunnen inwisselen voor toekomstige aankopen. Loyaliteitsprogramma’s kunnen ook helpen om feedback van klanten te krijgen. Deze kan worden gebruikt om producten of diensten te verbeteren.
 

Live klantenbinding
Digitalisering heeft het ook mogelijk gemaakt om de klantloyaliteit in realtime te verbeteren door middel van live interacties. Een manier om dit te doen is via ondersteuning met live chats. Klanten kunnen snel en eenvoudig chatten met een vertegenwoordiger van uw bedrijf. Een andere mogelijkheid is het gebruik van sociale media. Klanten kunnen via sociale media contact opnemen met uw bedrijf om vragen te stellen of feedback te geven. Het social media-team kan snel en eenvoudig reageren op verzoeken en feedback om een positieve klantervaring te garanderen.
 

De combinatie die succes oplevert
In het algemeen is het belangrijk om digitalisering te gebruiken om de klantloyaliteit en -ervaring te verbeteren. Met digitale en live methoden kunnen organisaties een gepersonaliseerde en effectieve klantenbinding opbouwen die essentieel is voor het succes van het bedrijf.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be