Hero image

Integreert u al?

News | 10. August 2023.
Of het nu de AirKey-cloudinterface is of de MQTT-interface bij Xesar. Beiden bieden een eenvoudige en veilige integratie met externe systemen of de eigen software. Talrijke succesvolle projecten bewijzen het: integratie is de toekomst.

Maar wat zijn voorbeelden van het gebruik van een interface? Een kleine selectie:

 • Huizen beheren
  Huisvestingsorganisaties kunnen rechtstreeks vanuit hun beheersoftware sleutels aan huurders verstrekken. Na beëindiging van de huurovereenkomst wordt het toegangsrecht automatisch ingetrokken.
 • Personeel beheren
  Personeelsafdelingen kunnen rechtstreeks vanuit hun beheersoftware een sleutel naar de smartphone van nieuwe medewerkers sturen bij indiensttreding.
 • Vastgoed beheren
  In een gemeente zijn veel vastgoedobjecten te beheren waartoe flexibel toegang moet worden gegeven. De verantwoordelijken hiervoor kunnen dit nu rechtstreeks doen vanuit hun eigen beheersoftware.
 • Lidmaatschappen beheren
  Na betaling voor het lidmaatschap wordt automatisch de sleutel voor bijvoorbeeld de fitnessstudio aan het nieuwe lid verstrekt.
 • Reserveringen beheren
  Na een verplichte reservering ontvangt de gast rechtstreeks via het reserveringssysteem de kamersleutel op zijn of haar smartphone.

In totaal bieden elektronische interfaces een groot aantal voordelen die zowel de bediening als de veiligheid en flexibiliteit van het sluitsysteem verbeteren.

 

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van interfaces bij AirKey of Xesar? Neem dan contact op met uw EVVA-partner!

 


 

Wat betekent MQTT?

Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) is een messaging protocol voor het IOT volgens ISO-norm. Het maakt de overdracht van gegevens mogelijk ondanks grote vertragingen of beperkte netwerken.

Waarom MQTT?

 • Snel: via MQTT wordt een permanente verbinding opgebouwd, de pushberichten worden zonder vertraging uitgevoerd.
 • Veilig: MQTT is een protocol op applicatieniveau en vertrouwt op een veilige overdracht op gevestigde standaarden zoals SSL/TLS.
 • Efficiënt: het MQTT-protocol is oorspronkelijk ontwikkeld voor SCADA-systemen die via satellietcommunicatie gegevens moeten verzenden en ontvangen. Een extreem compact protocol was daarom noodzakelijk.
terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be