Hero image

De Akura 44 hybride cilinder

News | 19. July 2023.
Elektronica buiten en mechanische componenten aan de binnenzijde, of omgekeerd? De hybride cilinder maakt het mogelijk en is nu ook nieuw te combineren met Akura 44. Daarnaast biedt hij alle voordelen van een elektronisch sluitsysteem in combinatie met het nieuwe flexibele mechanische toegangssysteem Akura 44. Het verbindende element daarbij is de combisleutel.

De hybride cilinder combineert elektronica en – nieuw – Akura 44 
De hybride cilinder is de intelligente aanvulling voor iedereen die graag bij een mechanisch systeem blijft, maar wel wil profiteren van elektronische functies. Hiermee is een oplossing ontwikkeld die nog beter is afgestemd op de actuele veiligheidsbehoeften en vooral de portemonnee ontziet. “Een nieuw meesterwerk van EVVA dat het productgamma van de Akura 44 perfect uitbreidt”, legt Martin Bauer, productmanager bij EVVA, uit. “Elektronica wordt daarmee alleen gemonteerd waar het echt nodig is.” De beheerder van een installatie heeft dan de mogelijkheid om digitale sleutels voor de toegang te verzenden, maar kan daarbij tegelijkertijd voorkomen dat iemand zich van binnenuit kan opsluiten. Alleen bevoegde personen met bijvoorbeeld een combisleutel kunnen beide bedieningsmogelijkheden gebruiken.

Maximale veiligheid en flexibiliteit in openbare gebouwen
Vooral in publieke gebouwen zijn tijdsturing en protocollering van de toegang belangrijk. “De integratie van een elektronische toegangscontrole met Akura 44 kan dan alle behoeften aan een uiterst veilig en flexibel sluitsysteem, en ook nog eens lokale gegevensopslag, bieden”, aldus Martin Bauer, productmanager bij EVVA. Bij de combinatie van Akura 44 met Xesar of AirKey wordt vanzelfsprekend ook voldaan aan de belangrijkste normen EN15684/EN1303. 

Bijzonder handig bij de montage
Door het modulaire systeem kan de lengte van de hybride cilinder ter plaatse worden aangepast om in elk EVVA-sluitsysteem te worden gemonteerd, zodat bijvoorbeeld de buitenzijde elektronisch wordt uitgerust. In het sluitprotocol van de elektronische cilinder worden, afhankelijk van de software-instellingen, de passages geregistreerd. “De voordelen liggen voor de hand. We hebben de trend van het combineren van beide werelden al vroeg herkend en met de hybride cilinder een gat in de markt gedicht,” zegt Martin Bauer.

Veelzijdigheid gegarandeerd
Net als andere elektronische producten kunt u de hybride cilinder bestellen in de vijf oppervlakken, alsook met verlengde buitenknopas en alle beschikbare sluitneuzen. De hybride cilinder wordt vervaardigd vanaf een minimumlengte van 31 mm (elektronisch buiten) / 36 mm (mechanisch binnen). Verlengingen kunnen zoals gebruikelijk worden uitgevoerd met de onderdelen uit de EVVA-elektronische onderdelencatalogus of direct worden besteld in de betreffende lengte.

Belangrijk voor de planning
De hybride cilinder is de logische volgende stap in de continue ontwikkeling van flexibele toegangscontrole. Hij combineert elektronische en mechanische elementen op een intelligente manier, zodat de voordelen van een elektronisch sluitsysteem worden verbonden met een beproefd, uiterst veilig mechanisch sluitsysteem van EVVA.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be