Hero image

Genieten gegarandeerd

News | 23. August 2022.
Akura 44, het nieuwste mechanische toegangssysteem van EVVA beveiligt de legendarische hoofdzetel van het traditionele Weense bedrijf K.u.K. Hof Zuckerbäckerei Gerstner.

Het hart van K.u.K. Hof Zuckerbäckerei Gerstner klopt op de Kärntner Straße 51, in het Palais Todesco. Door de uitbreiding in 2014 met een caférestaurant brengt het Weense bedrijf de legendarische hoofdzetel van de oprichter Anton Gerstner weer tot leven. Op drie verdiepingen wordt een nieuwe dimensie geboden aan de cultuur van het genieten. Passend daarbij werd met 'A new dimension of flexibility' in 2022 het nieuwste toegangssysteem van het Weense bedrijf EVVA ingebouwd: Akura 44.

Gerstner – een Weens bedrijf sinds 1847

In 1847 richtte Anton Gerstner een banketbakkerij op in het hart van Wenen. Kort daarna levert hij voor het eerst aan het nabijgelegen hof van de keizer. Daar is men zo enthousiast dat Gerstner al in 1873 de titel K.u.K. Hoflieferant (keizerlijke en koninklijke hofleverancier) verleend krijgt. Gerstner krijgt steeds vaker opdracht om diners, recepties en concerten op culinaire wijze te verzorgen. Dat is het begin van een lang succesverhaal. Of het nu gaat om de gastronomische begeleiding in het Kaiserpavillon in het kader van de wereldtentoonstelling in het Weense Prater van 1873 of het buffet naar aanleiding van de ondertekening van het Oostenrijkse staatsverdrag in 1955 in het kasteel Belvedere en het daarop volgende galadiner in het kasteel Schönbrunn – Gerstner staat tegenwoordig garant voor het vervullen van de hoogste culinaire eisen.

Het vervullen van de hoogste veiligheidseisen garandeert op zijn beurt het mechanische systeem Akura 44. "Het sluitsysteem van het Palais Todesco was om meerdere redenen niet meer modern. Het opnemen van de drie verdiepingen in één enkel systeem in het kader van de uitbreiding van de onderneming in 2014 en het reduceren van het grote aantal sleutels – ik voelde me al bijna een bewaker van een kerker met deze sleutelbos – waren het voornaamste doel", vertelt Andrea Jann, bedrijfsleidster van het eerbiedwaardige huis K.u.K. Hofzuckerbäckerei Gerstner. Er moest beslist een nieuwe, overzichtelijke structuur ontstaan in plaats van het verouderde sluitsysteem. Op basis van het deskundige advies van Christian Kapuy, EVVA-adviseur, de goede prijs-prestatieverhouding en een korte reactietijd kon EVVA de uitdaging aangaan en het project snel realiseren.

Het resultaat was een sluitsysteem dat door zijn flexibiliteit en de eenvoudige montage in het monumentale gebouw aan alle behoeften kon voldoen. "De samenwerking met EVVA verliep vlekkeloos. Wij zijn bijzonder tevreden met Akura 44", zegt Andrea Jann opgetogen.

Een nieuwe dimensie in flexibiliteit

In de ontwikkeling van Akura 44 is meer dan 100 jaar mechanische knowhow van EVVA geïnvesteerd. Het is het flexibele keersleutelsysteem, waarbij bijzondere aandacht werd besteed aan het flexibel afdekken van de uiteenlopende veiligheidseisen in een project met één sluitsysteem. Veiligheid, flexibiliteit, een aantrekkelijke prijs en een veilige investering. Akura 44 overtuigt in al deze categorieën.

Akura 44



Techniek in het gebouw
Project: complete vernieuwing van het sluitsysteem
Omvang: 12 cilinders, 2 hangsloten, 55 sleutels
Implementatie: EVVA
Product: Akura 44
Type gebouw: Horeca
Land: Oostenrijk

 

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be