Hero image

Wereldwijd op pad

News | 20. December 2018.
Hubert Mildner en Ulises Lorente zijn de twee gezichten die verantwoordelijk zijn voor de vestigingen en distributeurs van EVVA. Hun dagelijkse leven wordt bepaald door reizen, telefoonconferenties en de omgang met de meest uiteenlopende culturen.

Tien vestigingen die in 11 landen EVVA-producten verkopen, plus distributeurs in 48 landen – hoe verloopt de samenwerking en vooral ook het volgen van gemeenschappelijke doelen?

Hubert Mildner: Op dit punt werken we heel gestructureerd. De sleutel voor de continue ontwikkeling is onze bedrijfsstrategie. In detail omvat deze alle vakgebieden die zich samen moeten oriënteren voor een succesvolle toekomst. We hebben een eigen strategie voor producten, HR, financiën en productie. Hierin is vastgelegd hoe we de toekomst vorm willen geven. Vanuit deze oriëntatie wordt de jaarlijkse planning afgeleid. Deze is ook bindend voor de vestigingen. Daarnaast gelden de randvoorwaarden, zoals het productassortiment of het prijsbeleid. Op die manier proberen we de door de directie geformuleerde doelstelling te bereiken.

Hoe is de dagelijkse communicatie en uitwisseling met de vestigingen en distributeurs georganiseerd?

Hubert Mildner: Ook hier is alles nauwkeurig geregeld. Met de vestigingen houden we elke week videoconferenties. Daarbij gaat het vooral om het bespreken van de marketingacties, nieuwe producten of ideeën voor de verkoop. In het kader van de maandelijkse Web Reporting levert iedere vestiging de actuele cijfers van het business development ten opzichte van het betreffende budget. Zo hebben we de ontwikkeling voortdurend onder controle en kunnen, indien nodig, ingrijpen. Twee keer per jaar organiseren we speciale bijeenkomsten voor de vestigingen. Bovendien is een deel van de filiaalleiders opgenomen in het strategieteam van EVVA om actief mee te werken.

Ulises Lorente: De communicatie met de distributeurs verloopt volgens andere regels, omdat het hierbij om externe partners gaat. In eerste instantie streven wij naar directe uitwisseling ter plaatse. Dat betekent voor iedereen in mijn team zo’n 60 reisdagen per jaar. Maar we ontvangen ook klanten in Wenen voor trainingen of gesprekken. De rest van de noodzakelijke contacten wikkelen we af via e-mail, telefoon en videoconferenties. Essentieel is ook de aanwezigheid op de internationale beurzen in de regio’s die voor ons belangrijk zijn. Daarbij verzorgen we niet alleen de bestaande relaties, maar zetten ons ook in om nieuwe partners te vinden.

Kan een vestiging in een bepaald land partners of zelfs distributeurs uitsluiten?

Hubert Mildner: Nee, want partners zijn voor ons essentieel. Ze bevinden zich ter plaatse, kennen de lokale gewoontes en zijn tegelijkertijd zo getraind dat wij erop kunnen vertrouwen dat het projet een succes wordt. Zo gaan we ook in Oostenrijk te werk. We werken meestal samen met partners, alleen al om ook de aftersales, zoals onderhoud, vervangen van batterijen e.d. voor de klant te verzekeren.

Lees het hele interview hier.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be