Hero image

Petrus' sleutel komt van EVVA

News | 04. January 2022.
Het bisschoppelijk paleis is een historische bezienswaardigheid in de pittoreske Slowaakse stad Nitra. Het meer dan 400 jaar oude barokcomplex had echter dringend een modern toegangssysteem nodig voor de verschillende zones. De combinatie van ons stiftsysteem EPS en het elektronische toegangssysteem Xesar voldeed aan alle eisen en zorgde voor een robuuste en gebruiksvriendelijke oplossing. 

"We kennen elkaar al heel goed door de regionale nabijheid, want de EVVA-vestiging bevindt zich ook in Nitra. Daarom kreeg EVVA de opdracht om het sluitsysteem te ontwerpen en te implementeren", vertelt de heer Šidlo, vicerector van het seminarie in Nitra. Maar niet alleen de nabijheid was doorslaggevend: Het principe "één sleutel voor alles" kon zeer goed worden gerealiseerd door het duidelijk gestructureerde sluitsysteem. Enerzijds worden kosten bespaard en anderzijds wordt het hoogste veiligheidsniveau gegarandeerd.

Het beste van de stiftsystemen

Een historisch bijzonder kenmerk is de indrukwekkende toegangspoort met een hoogte van meer dan vier meter en een gewicht van 300 kg. Het toegangssysteem moest daar visueel bij aansluiten, voldoen aan de eisen van de monumentenzorg en bovendien voldoen aan de vereiste veiligheidsvoorschriften. "Niet elke cilinder past hier", aldus de heer Šidlo. Onze EPS-cilinders in modulair systeem konden echter ook deze uitdaging naar volle tevredenheid van iedereen oplossen. Hoog gebruiksgemak en de duurzaamheid maken van EPS het beste van de stiftsystemen.

De Xesar-combinatie is de oplossing

Mechanische sluitsystemen worden veel gebruikt, maar tegenwoordig voldoen ze niet meer alle eisen van een modern sluitsysteem. De optimale EVVA-combinatie van elektronica en mechanica biedt de gewenste veiligheid en controle. De snelle en eenvoudige ombouw van een Xesar-systeem is zonder veel moeite mogelijk voor elke deur: 10 cilinders, 10 wandlezers en ca. 80 beslagen en 600 identificatiemedia zijn in gebruik voor Gods plaatsvervanger in Nitra. Het aantrekkelijke betalingsmodel met Xesar Key Credits is een van de meest kostenefficiënte oplossingen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Op deze manier profiteren eigenaars, management, gasten, medewerkers en onderhoudspersoneel van de eenvoudige en veelzijdige toegangsoplossing in het bisschopsgebouw in Nitra. Het systeem kan bovendien op elk gewenst moment worden uitgebreid. "Xesar en EPS zijn hier de beste oplossing voor iedereen", vat de enthousiaste klant het perfect samen. 

Hier vindt u een selectie van succesvolle projecten

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be