Hero image

Social media, maar hoe?

News | 08. November 2021.
Vijf tips voor uw social media-optreden.

Social media is niet meer weg te denken. Vrijwel iedereen heeft een profiel op Facebook, LinkedIn, Twitter, Xing of TikTok. Vooral de jongere generaties zijn hier actief en de online community groeit dagelijks. Mocht u er nog niet bij horen, dan vindt u hier vijf tips om een verkoopkanaal te gebruiken dat u niet mag onderschatten. Verhoog uw merkbekendheid, stimuleer de omzet en win nieuwe klanten.

5 tips voor uw social media-optreden

  1. Goede planning is het halve werk: bepaal meetbare doelen, zoals bijvoorbeeld een aantal postings dat u per maand wilt maken. Gebruik het S.M.A.R.T.-principe om uw doelstellingen op de sociale media te definiëren – ze moeten specifiek, meetbaar, aansprekend, realistisch en tijdgebonden zijn. En plan uw postings in in een overzichtelijk vormgegeven contentplanning. Daarvoor kunt u online tal van sjablonen vinden.

  2. Keuze van het platform: bepaal welk social media platform het best geschikt is voor uw bedrijf. Misschien is het er maar één, mogelijk ook meerdere of zelfs allemaal.

  3. Verantwoordelijkheid en taken goed verdelen: de instap is eenvoudig, maar het onderhoud en de verzorging van een social media kanaal moet vooraf goed worden overwogen. Er dient ook een verantwoordelijke voor in het bedrijf te worden aangewezen. Het mooie daarbij is dat de verantwoordelijkheid en de postings op basis van de talrijke tools goed kunnen worden verdeeld.

  4. Foto's en video's zijn populair: gebruik waar mogelijk foto's, video's en grafieken. Vertel de verhalen die erbij horen en laat uw klanten deelnemen. Maar: let er wel goed op dat de visuele elementen zowel voor de inhoud van de post als voor uw doelgroep relevant moeten zijn.

  5. Social media is niet hetzelfde als reclame: het merendeel van uw social media-inhoud mag geen marketing voor uw bedrijf zijn, maar moet uw doelgroep een meerwaarde bieden. Op die manier kunt u zich persoonlijker presenteren en uw diensten onder de aandacht van uw klanten brengen.

EVVA is zelf ook al enkele jaren op verschillende social media platformen vertegenwoordigd. In maar liefst 10 landen. Wij verheugen ons ook als u onze postings op uw kanalen voor uw klanten deelt.

Mocht u beslissen om een social media kanaal te openen, dan wensen wij u veel succes bij die spannende ontdekkingsreis!

Volg ons!

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be