Hero image

Van Wenen in de hele wereld

News | 19. December 2018.
Wat in 1919 begon met de Erfindungs-Versuchs-Verwertungs-Anstalt, in het kort EVVA, in het 15e Weense gemeentedistrict, ontwikkelde zich tot een internationaal succesvol bedrijf.

Ongeveer 750 medewerkers in Wenen en vestigingen in tien landen, alsook partners en klanten op alle continenten, maken de wereld in elk geval op kleine schaal een beetje veiliger.

Simon Leung uit Hongkong opent met zijn smartphone de deur van zijn kantoor – dankzij AirKey kunnen zijn medewerkers dat ook. Zorgvuldig sluit verpleegkundige Yves Nzé in Libreville in Gabon de toegang tot zijn radiologiekantoor af met zijn robuuste EPS-sleutel. Gemotiveerd maakt Eléni Papadopoulos de deur van haar kantoor open in Thessaloniki in Griekenland. Als Lorin Schöttli in Aargau de deur van Casa Hubpünt opent, wordt dankzij Xesar en ICS ook direct zijn werktijd geregistreerd. Tussen al deze mensen
liggen duizenden kilometers, maar ze gebruiken allemaal elke dag een product van de firma EVVA.

Export als groeimotor

Tegenwoordig vormt de export zowel bij de vestigingen als bij de distributeurs al 50% van de omzet. Volgens de strategische doelen zal dit aandeel nog verder toenemen, want groei is
voor EVVA mogelijk via de export. Het leeuwendeel hiervan neemt Duitsland voor zijn rekening, met 50% en nog steeds een groot potentieel.

Met twee modellen internationaal succesvol

Voor het internationale succes vertrouwt EVVA op twee varianten van internationaal partnerschap of een nauwe relatie met de klant. In de tien vestigingen in Europa worden sommige EVVA-producten ter plaatse geproduceerd. Ze worden volledig afgewerkt en klanten en partners worden ondersteund bij het plannen en realiseren van hun projecten. De vestigingen zijn voor minstens 50% in het bezit van EVVA. Ze zijn betrokken bij de strategische beslissingen en rapporteren aan Wenen. Zogenoemde distributeurs vormen in 48 landen de meerderheid. Dit zijn zelfstandige ondernemingen die onder hun eigen naam actief zijn op de markt. Hun omvang varieert van de one-man-show tot en met ondernemingen die groter zijn dan EVVA. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze hebben met EVVA een contract afgesloten. In deze contracten worden omzetdoelen afgesproken, net als randvoorwaarden als het aanbieden van trainingen. Zo slaagt EVVA erin toegang te krijgen tot markten die vanwege hun geografische ligging of de structuur anders moeilijk te bereiken zijn. Ulises Lorente, Export Manager, hierover: “Een markt kan alleen worden veroverd met een betrouwbare en goed geïntegreerde partner ter plaatse.”

Over alle grenzen heen topkwaliteit

Om ervoor te zorgen dat ook de partners ter plaatse snel en moeiteloos kunnen profiteren van de beproefde EVVA-kwaliteit, wordt er gewerkt met voorgemonteerde producten. Zo worden nu op mechanisch gebied meestal halfproducten geleverd, die de distributeur vervolgens ter plaatse afwerkt en aan de betreffende behoeften aanpast. Dit garandeert snelle levertijden en bespaart bovendien kosten, doordat niet continu kleine aantallen hoeven te worden verzonden. Dankzij de grote selectie van verschillende cilinderprofielen en het grote aantal extra functies kunnen beveiligingsproducten van EVVA uiteindelijk perfect voldoen aan vrijwel elke specifieke vereiste van een land.

Het gedetailleerde artikel kan hieronder worden gedownload.

Product image
terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be