Hero image

Akura 44: Een nieuwe dimensie

News | 20. September 2021.
Absolute flexibiliteit met een mechanisch sluit­systeem – dat realiseert EVVA met Akura 44. Het innovatieve keersleutelsysteem zorgt voor veiligheid op het hoogste niveau tegen een aantrekkelijke prijs.

De ontwikkeling en planning waren in slechts drie jaar afgerond. Deze tijd werd gekenmerkt door duizenden uren geknutsel, talloze vergaderingen, strenge tests en controles, in combinatie met de kennis en vaardigheden van het EVVA-team. Dankzij het intensieve teamwerk was de ontwikkeling van een geheel nieuwe maatstaf voor mechanische toegangssystemen in zo'n korte tijd mogelijk. Het innovatieve keersleutelsysteem wordt geproduceerd in de nieuwe productielijn, die in de nieuwbouw in de EVVA-vestiging in de Weense wijk Meidling werd gebouwd.

Flexibel inzetbaar – vooral in de woningbouw

Akura 44 voldoet aan alle behoeften, vooral in de moderne woningbouw. Daartoe behoren flexibiliteit, veiligheid, een aantrekkelijke prijs en investeringszekerheid. Het nieuwste product van EVVA scoort daarbij in alle categorieën, vooral op het gebied van veiligheid. Zo kan binnen een wooncomplex dankzij de optionele kopieerbeveiliging het veiligheidsniveau naar behoefte worden gevarieerd.

Eén sleutel voor alle aspecten van het leven

Een zware sleutelbos is voortaan verleden tijd voor de bewoners van een wooncomplex. Want bij Akura 44 geldt: één voor allen! Met slechts één sleutel wordt naast de eigen woning ook de voordeur, de brievenbus, de vuilnisruimte, de garage en desgewenst ook het keldercompartiment bediend. En op verzoek is zelfs een combinatie met een elektronische systeem van EVVA gemakkelijk realiseerbaar. Zodat altijd bekend is wanneer bepaalde personen toegang hadden. Dankzij de combisleutel kunnen zowel elektronische als mechanische deurcomponenten worden bediend.

Techniek op topniveau

Al meer dan 100 jaar ontwikkelt en produceert EVVA toegangssystemen van de beste kwaliteit en altijd met een doordacht concept. Aan deze eis voldoet ook Akura 44.

Breed cilinderassortiment

De speciaal op de gangbare deurconfiguraties in de woningbouw afgestemde korte cilinder accepteert ook op het gebied van veiligheid geen enkel compromis. Daarvoor zorgen de geïntegreerde uitboorbeveiliging en het gebruik van alle vergrendelingselementen. De klassieke hevelcilinder is heel eenvoudig op te nemen in het sluitsysteem van mededelingenkasten of brievenbussen. Zo zorgen Akura 44-hangsloten bijvoorbeeld voor een extra, betrouwbare beveiliging van het keldercompartiment.

Veelzijdig bruikbaar

Veiligheid biedt ook de Akura 44-buitencilinder, want extra beveiligingen van huisdeuren maken het inbrekers ook extra moeilijk. En voor elektrisch aangedreven inrichtingen, zoals zonweringen of rolluiken op de begane grond, kan eenvoudig een sleutelschakelaar worden ingebouwd.

Nieuwe productiemethodes

Niet alleen Akura 44 is een geheel nieuwe dimensie, ook het productieproces tilt EVVA naar een nieuw niveau in de hallen van de nieuwbouw in het hoofdkantoor in Wenen. Productiestraten en -processen zijn gedetailleerd ontworpen en precies op maat afgestemd op Akura 44. Door deze optimalisatie is het gelukt om meteen vanaf het begin al meer dan 6000 cilinders per maand te produceren. Maar het maximale vermogen van deze uitbreiding hebben we daarmee nog lang niet bereikt. Stefan Ehrlich-Adám: “Een dergelijke eerste productie van slechts één product is tot nu toe uniek voor ons. Dankzij de uitbreiding van ons bedrijfsterrein beschikken wij nu eindelijk over de capaciteit om in te spelen op de vraag.” Het nieuwe systeem scoort met een snelle, efficiënte en optimaal rendabele productie. Dat zorgt ook voor de gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Nieuw modulesysteem inbegrepen

In combinatie met de eenvoudige montage dankzij het volledig nieuwe modulesysteem met minder componenten voor verschillende lengtes is Akura 44 vrijwel onverslaanbaar, juist in woningbouw waarin het beschikbare budget altijd uiterst krap berekend wordt.

Vanuit Wenen de hele wereld in

Meer dan 600 partners en distributeurs zorgen voor de internationale distributie van het nieuwe EVVA-systeem. De flexibiliteit van het product voldoet aan de eisen van de meest uiteenlopende markten.


Hoe Akura 44 zijn naam verdiende

  • Het bijvoeglijk naamwoord “accuraat” verkort tot een kunstzinnige naam
  • Het uitgangswoord staat voor de precisie en het absoluut perfecte, accurate samenspel van de afzonderlijke onderdelen
terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be