Hero image

Innovatie en verantwoording

News | 01. June 2021.
Het EVVA-duurzaamheidsverslag staat online.

Als een toonaangevende fabrikant van mechanische en elektronische toegangssystemen in Europa - en als industrieel bedrijf midden in een grote stad - heeft EVVA er altijd naar gestreefd om industrie en duurzaamheid te combineren. Het onlangs gepubliceerde duurzaamheidsverslag van EVVA laat de vele maatregelen zien die het door de eigenaar geleide bedrijf gebruikt om dit te bereiken.

De visie van EVVA uitgedrukt in één zin: Verantwoordelijkheid nemen voor het eigen handelen - op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak. Voor EVVA is CSR meer dan alleen maar imago; wij vinden het absoluut noodzakelijk. Juist voor een technologische toponderneming is het essentieel om zo duurzaam mogelijk te handelen. Dat betekent rekening houden met duurzaamheid in alle strategieën, productie en duurzaamheid combineren, voortdurende uitwisseling met belanghebbenden en de bescherming van werkplekken door middel van een zorgvuldige bedrijfsvoering. Deze verantwoordelijkheid is belangrijker dan ooit tijdens een wereldwijde pandemie - en wordt door EVVA, als pionier op het gebied van duurzame bedrijfsvoering, al decennialang in de praktijk gebracht. Indrukwekkend bewijs en erkenning daarvoor was EVVA's onderscheiding als "Green Factory" 2020, een prijs die wordt uitgereikt door Fraunhofer Austria en Industriemagazin voor de meest duurzame fabriek in Oostenrijk.

Lees het EVVA-duurzaamheidsverslag online

Deze prijs bevestigt de weg die EVVA tot dusver heeft afgelegd om haar ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken. Het huidige EVVA-duurzaamheidsverslag - niet meer op papier, maar uitsluitend in digitale vorm op de EVVA-website - laat zien welke doelen deze toonaangevende Oostenrijkse onderneming de komende jaren op het gebied van duurzaamheid nastreeft en welke economische, ecologische en sociale projecten en maatregelen EVVA daarvoor neemt. Dankzij de modulaire opbouw kan het verslag naargelang de persoonlijke interesse selectief worden gelezen en kunnen vragen duidelijk en gericht worden beantwoord via de desbetreffende links. Trefwoord voor duurzaamheidsthema's: Het aanbod is zeer divers, met 29 verschillende thema's die een grote verscheidenheid aan projecten omvatten, waarvan er hieronder enkele ter illustratie worden gegeven.

Focus op Clean Production

EVVA streeft voortdurend naar een olie- en watervrije productie van zijn producten en heeft inmiddels een aandeel van 65% bereikt. Op het gebied van recycling van metaalspanen heeft EVVA al 100% bereikt. De spanen worden volledig opnieuw gebruikt in de productiecyclus. Voor zijn veelzijdige Clean Production-maatregelen heeft EVVA al talrijke onderscheidingen ontvangen, zoals de milieuprijs van de stad Wenen, de TRIGOS Award en de ÖKOPROFIT-onderscheiding voor eersteklas milieubeheer.

Energieverbruik uit zonne-energie

Met een van de grootste fotovoltaïsche installaties voor eigen verbruik in Wenen heeft EVVA (sinds de PV-installatie in 2014) al een miljoen kWh schone zonne-energie zelf geproduceerd - dat is evenveel als 40 PV-installaties van eengezinswoningen produceren. EVVA kan dit overigens gebruiken om de basisbelasting op peil te houden bij een stroomstoring. En: in het kader van de nieuwbouw op de locatie Wienerberg wordt niet alleen de bestaande fotovoltaïsche installatie uitgebreid, maar is EVVA ook van plan een centraal digitaal gebouwbeheersysteem (GLT) in te voeren met een overeenkomstige positieve impact op het energieverbruik en de emissiereductie. De uitbreiding van het hoofdkantoor, die dit jaar zal worden voltooid, krijgt bovendien een betonkernactiveringssysteem voor een optimale en grondstofbesparende verwarming en koeling.

Gering verloop in het familiebedrijf EVVA

EVVA is in zijn lange geschiedenis altijd een familiebedrijf gebleven - en een betrouwbare werkgever, ook in turbulente periodes of in tijden van toenemende digitalisering. Zo is de tevredenheid van de medewerkers over het bedrijf traditioneel hoog. En: dankzij het geringe verloop blijft de veelzijdige knowhow, die cruciaal is voor een specialist als EVVA met steeds meer hooggekwalificeerde werkplekken, bij het bedrijf behouden.

Al met al bevindt EVVA zich dus in een uitstekende positie om de toekomst op een innovatieve en verantwoorde manier vorm te blijven geven. Het EVVA-duurzaamheidsverslag staat nu online op www.evva.com/sustainability. Het wordt voortdurend bijgewerkt en is ook in het Engels beschikbaar op de websites van de EVVA-vestigingen.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be