Hero image

AirKey- cloudinterface voor woningbouw Im Guss, Bülach

News | 11. March 2021.
Op het terrein van Im Guss in Bülach werden van 2016 tot 2019 in totaal 419 huurwoningen en 73 koopwoningen gebouwd met talrijke gemeenschappelijke ruimten, royale commerciële ruimten en een openbaar toegankelijk park. AirKey beveiligt de nieuwe buurt in Bülach-Nord. De AirKey-cloudinterface is door Integrator Allthings in het bestaande reserveringsplatform geïntegreerd.

Hoge flexibiliteit door veilige cloudoplossing
Dagelijks betreden en verlaten meer dan 1000 gebruikers het systeem, elk met een ander gebruikersgedrag. Daardoor was er een oplossing nodig die alle huurders en eigenaren een veilige en comfortabele toegang tot zowel de woningen als de gemeenschappelijke ruimten verschaft. Individueel, flexibel en elektronisch, drie voordelen die het toegangssysteem AirKey van EVVA allemaal biedt. Met de eenvoudige cloudoplossing kan elke huurder en eigenaar snel en eenvoudig eenmalig toegang geven en flexibele rechten verstrekken of opheffen.

 

Door de integratie via de
AirKey-cloudinterface in de Allthingsapp werden deze processen geautomatiseerd en geïntegreerd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld per app een ruimte reserveren, waarna het huurbedrag voor de ruimte automatisch wordt verrekend bij de afschrijving van de woninghuur.

Allthings integreerde AirKey
Het doel was om eindgebruikers een transparante, gebruiksvriendelijke oplossing te bieden via een platform. Concreet betekent dit het r eserveren van een gemeenschappelijke ruimte en geïntegreerd beheer van de toegangscontrole via het Allthings-platform. Dat maakte de integratie van AirKey in de reeds gebruikte Allthings-app noodzakelijk. In een speciaal samengesteld team werkten de ontwikkelaars van Allthings en de experts van de producteigenaar EVVA samen om het reserveren en openen van gemeenschappelijke ruimten via het platform mogelijk te maken. Manfred Bausch, partnermanager en projectverantwoordelijke bij Allthings, legt het pr oces in detail uit: “Eerst werd er een zogenaamd ‘Proof of Concept’ opgesteld. Als tweede stap hielden we ons bezig met het ontwerp en de implementatie van een generieke service voor de integratie van derde partijen. Nadat deze basis was opgebouwd, konden we ons concentreren op de specifieke implementatie met het oog op de AirKey-API.” Allthings richtte de te reserveren gemeenschappelijke ruimte in en voerde vervolgens nog end-to-end livetests van het reserverings- en AirKey-proces uit.

Vrije keuze van het medium
Android of iOS? ‘Allebei’ is het antwoord! Gebruikers kunnen zelf beslissen of ze liever hun smartphone of een afzonderlijk fysiek medium (sleutelhanger of chipkaart) als sleutel willen gebruiken. Dankzij de AirKey-cilinder is er geen afzonderlijk lees-/schrijfapparaat nodig.

HET PROJECT IN DETAIL
Project: Im Guss, Bülach
Partner: Allthings
Land: Zwitserland
Systeem: AirKey en AirKey-cloudinterface
Aantal: > 500 AirKey-componenten

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be