Hero image

Op naar digitalisering!

News | 22. February 2021.
De oplossing voor de huidige uitdagingen kan men in één woord samenvatten: digitalisering.

Welke branche of bedrijf het ook betreft, het wordt steeds weer benadrukt dat hier de toekomst ligt en dat de realisatie essentieel is voor de toekomstbestendigheid van een bedrijf. En er is niemand die beter weet hoe kansen in deze periode van verandering kunnen worden benut dan Gunther Glawar, hoofd Digital Services bij EVVA. Als expert binnen de sector werd hij in het najaar van 2020 bekroond met de Confare #CIOAward, de belangrijkste onderscheiding van de Oostenrijkse IT-sector, en weet hij hoe de koers voor een succesvolle toekomst moet worden bepaald. In het interview vertelt hij over zijn ervaringen en van welke prognoses hij uitgaat voor de toekomst.

U bent voor uw werk bekroond metde belangrijkste prijs van de IT-sector in uw land. Wat zijn daar volgens u de redenen voor?
Glawar: Zo’n onderscheiding is vooral ook een eerbetoon aan het hele team. Want ook al denk je altijd dat IT iets is van zonderlinge nerds, toch zit in elke succesvolle realisatie het werk van een collectief. Ik kan met ideeën komen of processen ontwikkelen, maar die kunnen alleen met de kracht van alle medewerkers worden gerealiseerd. En natuurlijk met de afdelingen die de nieuwe ontwikkelingen moeten accepteren en uiteindelijk ook moeten omarmen. Bovendien heb ik ook leidinggevenden nodig die me vertrouwen en vooral de nodige middelen ter beschikking stellen. Het zijn dus veel elementen die met elkaar vervlochten raken om zo tot een kostenefficiënt resultaat te komen.

Digitalisering: velen zijn er bangvoor. Hoe krijgt u uw Partner aan boord?
De sleutel tot succes is in mijn ogen het enthousiasmeren van de mensen voor de toekomst en op die manier iedereen met je meekrijgen. Het levert niets op als ik alleen vooruit storm richting de digitale toekomst. Daarvoor heb ik het team, de productie en de Partners nodig. Want alleen samen kunnen oplossingen worden ontwikkeld die het dagelijks leven eenvoudiger maken, EVVA stimuleren en de Partners meerwaarde bieden die ze bij andere leveranciers niet vinden. Soms is het nodig om de voet van het gaspedaal te halen en even te controleren: houd iedereen ons nog steeds bij? Daarom vind ik de persoonlijke uitwisseling heel belangrijk. En precies kijken waar de behoeften liggen. Waar moeten we meer uitleggen, de voordelen duidelijker laten zien enz.

Welke mogelijkheden ziet u inde toekomst?
2020 heeft ons een duidelijke duw richting digitalisering gegeven. In één keer is er bij velen die kortgeleden nog sceptisch waren, bewustzijn ontstaan. Om te beginnen bij EVVA. Eerst hebben we vooral onze interne taken opgepakt, zoals cloudoplossingen, netwerken en vooral veiligheid bij de productie. Daarnaast kunnen we nu meer naar buiten treden en laten zien welke voordelen en mogelijkheden nieuwe oplossingen bieden. Daar moeten we ons vooral op concentreren: wat hebben we onze Partners te bieden? Wat zijn de voordelen van het hogere automatiseringspercentage? Of wat biedt ons online bestelportaal, dat in Zwitserland al live is en nu ook in Oostenrijk en Duitsland wordt uitgerold? Dat zorgt voor transparantie naar de Partners toe: steeds weten waar je bestelling is, is iets dat veel mensen willen.

Wat is uw visie op de digitale toekomstbij EVVA en in de branche?
Op de eerste plaats staat voor mij het hogere automatiseringspercentage. Bij ons wordt hier nog veel handmatig gedaan en dat kan zo niet meer. Dit hangt samen met het doel om foutpercentages te verlagen respectievelijk fouten vroegtijdig op te sporen. Ook al is het al een wat ouder streven: we worden papierloos. En we moeten nog meer kijken naar wat klanten willen, maar we moeten ook oplossingen bieden die ze zich vandaag misschien nog helemaal niet kunnen voorstellen. We zijn op weg naar een kennismaatschappij en handmatige taken worden steeds meer op de achtergrond uitgeoefend,
vooral in de productie.


U benadrukt het belangvan het team. Hoe slaagt u erin goede mensen te vinden?
Dat is moeilijk en we hebben ook hoge verwachtingen. EVVA biedt spannende projecten in een internationale omgeving in Wenen met talrijke voordelen. Dat spreekt voor zich in de branche en de Confare CIO Award maakt ons nog bekender.

Definitie van ‘digitalisering’
› digitale omzetting en weergave respectievelijk verwerking van informatie en communicatie
› digitale aanpassing van instrumenten, apparaten en voertuigen
› digitale overgang naar het informatie-tijdperk met computerisering
Bron: Gabler Wirtschaftslexikon

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be