Hero image

Het ontstaan van HET IDEE

News | 15. February 2021.
Innovatie zit in ons DNA

Dagdromen, een kritische blik op het bestaande, de wens tot verbetering: daaruit ontstaan vaak de beste ideeën. Dat alleen is echter niet voldoende. Zoals Thomas Alva Edison al zei: “Uitvinden: 1% inspiratie, 99% transpiratie.” En hier ligt de kracht van EVVA. Het beste voorbeeld hiervan is AirKey. In het begin was het idee een handigere oplossing om deuren eenvoudig met de smartphone te openen. Na vele uren van onderzoek en ontwikkeling, testen en leren, biedt EVVA nu een elektronisch toegangssysteem aan dat tot op de dag van vandaag uniek is.

Wij staan voor verandering
De hang naar innovatie zit in het DNA van EVVA. 101 jaar geleden werd dit zelfs in de bedrijfsnaam vastgelegd. Het gevolg: 300 octrooien in meerdere landen en tot op de dag van vandaag een bedrijf dat bereid is zich aan de actuele eisen aan te passen. Digitalisering, kennismaatschappij, pandemie: trefwoorden die deze omslag beschrijven. En ook deze keer staat EVVA vooraan. In plaats van sparen, kiezen we voor investeren. In plaats van afwachten, kiezen we voor implementeren. In plaats van een stap terug doen, kiezen we een pad voor de toekomst.

Nieuwe ideeën hebben ruimte nodig
Het beste voorbeeld daarvan zijn de bouwwerkzaamheden. Deze stonden al lang gepland, maar worden in deze coronatijd toch aangepakt en afgerond. Het zijn noodzakelijke investeringen om EVVA-partners en klanten een hoge kwaliteit, innovatieve producten, betrouwbaarheid en vooral eerlijke prijzen te blijven bieden. Op het hoofdkantoor in Wenen wordt de productie uitgebreid met een gebouw van 1500 m2 en bij de Tsjechische vestiging in Tišnov werd onlangs de basis gelegd voor nieuwbouw van 2000 m2 om de productie ter plaatse uit te breiden. Deze volgens de nieuwste fabrieksontwerpnormen ontwikkelde gebouwen zullen ondersteuning bieden voor de belangrijke EVVA-pijlers: productie, logistiek, veiligheid en kwaliteit. Dankzij de nieuwe randvoorwaarden kan EVVA nieuwe, toekomstbestendige producten op de markt brengen. Tegelijkertijd wordt door de verbeterde processen ook de productie van de topproducten efficiënter. Het leidt ook tot een hogere snelheid, betrouwbaarheid en kwaliteit, gecombineerd met een duidelijke focus op duurzaamheid. In totaal zijn er tot 2022 investeringen gepland van meer dan 20 miljoen euro.

Uitvinden, uitproberen, uitwerken
Het creëren van nieuwe producten is bij EVVA altijd gekoppeld aan de eis om zelf duurzame producten van de hoogste kwaliteit uit te vinden en verder te ontwikkelen. De eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling is dan ook essentieel. Maar om te zorgen dat dit ook voor de toekomst toereikend is, is een nieuwe manier van denken nodig, in combinatie met netwerkintegratie op alle niveaus. Daarvoor werkt EVVA samen met universiteiten zoals de Technische Universiteit van Wenen en onderzoeksinstituten zoals het Austrian Center for Digital Production, die onderzoek doen naar de toekomst van de productie en de producten van EVVA.

Digitaal betekent service
Bij EVVA staat ook bij de digitalisering, net als bij alle producten, service absoluut voorop. De nieuwe digitale mogelijkheden moeten het dagelijks werk van EVVA-Partners in de toekomst vereenvoudigen. Het nieuwste succesvoorbeeld hiervan is de mogelijkheid om in het Partnerportaal online te bestellen en altijd het overzicht over de bestelling te houden, ook ‘s avonds of in het weekend. Met één klik kunt u zien of het gewenste onderdeel voorradig is of hoelang de levering duurt. Alle benodigde configuraties kunnen zelf worden ingesteld.

EVVA is er voor Partners
En nog een fantastische service: al sinds 2016 biedt EVVA online rechtstreekse ondersteuning aan. Om tijd te besparen is de technische ondersteuning destijds al rechtstreeks verplaatst naar de computer. Door middel van online training met onze technische experts leren EVVA-Partners Xesar en AirKey kennen en kunnen ze individuele problemen gezamenlijk oplossen. Eveneens een belangrijke ondersteuning in tijden waarin een persoonlijke bijeenkomst niet mogelijk is, is het contact via videogesprekken. EVVA heeft hier al vroeg op aangedrongen en zet Microsoft Teams met succes in. Zo blijft het persoonlijke contact ondanks moeilijke omstandigheden gehandhaafd, zonder het gevaar van infectie. Ook virtuele congressen en beurzen zijn momenteel een ware hype. Het voordeel voor onze Partners: ze kunnen onafhankelijk van hun locatie deel uitmaken van een evenement waar de nieuwste innovaties worden gepresenteerd en waar persoonlijk contact ter plaatse mogelijk blijft.

Het traditionele en het moderne
Ondanks innovatie en vooruitgang is een wereld zonder mechanische systemen tegenwoordig nog ondenkbaar. Daaraan zullen ook de nieuwe eisen niets veranderen. Zowel elektronische als mechanische systemen hebben hun bestaansrecht. Het beste is hier te kiezen voor een combinatie, want beide voldoen aan verschillende planningsbehoeften. De door EVVA ontwikkelde combisleutel en de hybride cilinder verbinden beide werelden vakkundig. Toch blijft de sleutel tot succes de bereidheid om nieuwe dingen aan te pakken. In de ontwikkeling, in de productie en vooral ook in het gebruik. Met een beproefde partner als EVVA aan uw zijde kunnen ook nieuwe wegen naar de toekomst worden bewandeld.

Mijlpalen van innovatie bij EVVA

  • 1919 Jaar van oprichting Jaar van oprichting van EVVA, de ‘Erfindungs-Versuchs-Verwertungs- Anstalt’
  • 1937 Eerste patent Eerste patent voor een cilinderhangslot
  • 1976 Marktintroductie GPI Grund-Profil Integriert (geïntegreerd basisprofiel). Revolutionaire picking-beveiliging door het eerste meervoudig overlappende sleutelprofiel
  • 1979 MCS Marktintroductie MCS, het Magnet-Code-System (magneetcoderingssysteem). EVVA ontvangt de Staatsprijs voor Innovatie
  • 2002 EMZY Marktintroductie van de zelfdraaiende elektronische motorcilinder
  • 2006 3KSplus Er worden nieuwe mechanische toegangssystemen ontwikkeld, naast EPS ook 3KSplus
  • 2014 Xesar en AirKey EVVA lanceert Xesar en AirKey, twee nieuwe elektronische sluitsystemen

 

 

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be