Hero image

AirKey. Veiligheid zonder compromis

News | 30. September 2020.
Heeft het Bluetooth-beveiligingsprobleem van BLESA- of BLURtooth invloed op mijn AirKey-toegangssysteem? Volgens de actuele meldingen ontstaan de zwakheden tijdens het koppelings- en verbindingsproces. Dit betreft processen die onderdeel uitmaken van de standaardbeveiliging van de BLE-technologie.

Dit geldt niet voor AirKey, omdat bij AirKey al vanaf het begin van de ontwikkeling gebruik wordt gemaakt van een interfaceonafhankelijke versleuteling om precies dit soort zwakheden effectief te voorkomen. 


End-to-end-versleuteling voor alle interfaces

  • Er worden alleen geteste en gecertificeerde versleutelingsmethoden gebruikt.
  • AirKey gebruikt voor alle gegevensoverdrachten een dubbele versleuteling:
    • ECDSA-224 voor de authentificatie
    • AES-128 voor "sessie"-codes
  • Het ECDSA-algoritme is gebaseerd op elliptische curven en wordt gebruikt voor de authentificatie tussen de verschillende AirKey-componenten. Op basis van de ECDSA-authentificatie wordt telkens een willekeurige AES-sessiesleutel bepaald, die alleen wordt gebruikt voor de huidige transactie (actualiseren, blokkeren, cilinderupdate, kaartupdate enz.). Deze procedure wordt gebruikt voor alle communicatie tussen AirKey-componenten.

De meest recente "spoofingaanvallen" via Bluetooth hebben wederom geen betrekking op AirKey en de AirKey-cloudinterface of de bijbehorende AirKey-identificatiemedia, zoals combisleutels, sleutelhangers of AirKey-kaarten.

AirKey is het optimaal beveiligde en flexibele toegangssysteem dat zowel voldoet aan de DSGVO en zorgt voor de veiligheid van de AirKey-sluitsystemen met de nieuwste technologieën op het gebied van cryptografie, electronica, firmware, software en mechanica door het gebruik van Secure Elements, HSM's en NFC-smartcards.


AirKey is een van de allerveiligste elektronische toegangscontrolesystemen met een smartphone. Dat beweren we niet alleen, maar dat kunnen dankzij onze gedetailleerde beschrijving van het veiligheidsconcept ook bewijzen.

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be