Hero image

Sluitsystemen

News | 30. November 2020.
Individueel en uniek en één van de kerncompetenties van EVVA

EVVA werd in 1919 opgericht. Sindsdien maakt EVVA niet alleen naam als ontwikkelaar en producent van sluitsystemen, maar ook als competente en professionele planner van sluitsystemen. Talrijke referenties over de hele wereld kunnen en willen dat beamen.

Betrouwbaar calculeerbare EVVA-competentie
Dankzij bijna een eeuw ervaring als aanbieder van beveiligingsproducten kent EVVA de kenmerkende veiligheidsvereisten van organisaties en plant elk sluitsysteem overeenkomstig de individuele behoeften van klanten en gebruikers. En niet alleen dat: EVVA biedt ook twee premiumsystemen aan die elk sluitsysteem kunnen afbeelden, hoe complex het ook is.

Een sluitsysteem, wat is dat?
Een sluitsysteem is een combinatie van cilinders en sleutels die een perfecte afbeelding is van de hiërarchie binnen een organisatie. Het grote voordeel van een sluitsysteem is dat met één enkele sleutel diverse deuren, maar ook de brievenbus, liften en kasten in een gebouw kunnen worden geopend. Dit vereenvoudigt de organisatie, maakt de sleutelbos lichter en bespaart ook nog eens kosten.

De voordelen van een sluitsysteem
Eenvoudige organisatie: met maar één sleutel voor meerdere deuren ontlast u uw sleutelmanagement en verhoogt u het comfort zonder aan veiligheid in te boeten.
Duidelijke hiërarchieën: uw bedrijfsorganisatie kan perfect worden weergegeven in een sluitsysteem: de directeur heeft bij alle deuren toegang, bepaalde medewerkers slechts bij specifieke deuren.
Meer overzicht: last, but not least wordt ook uw sleutelbos kleiner, beter te hanteren en overzichtelijker.

Een sluitplan opstellen, hoe gaat dat?
De planning van een sluitsysteem wordt voorafgegaan door vragen over de gebruikersgroepen. Wie moet waar toegang hebben? Als deze ruimte-gebruiker-relatie eenmaal is vastgesteld, kan er een sluitplan worden opgesteld.

De drie stappen naar het sluitplan:
1. gebruikers definiëren Op basis van de organisatie van een bedrijf worden de gebruikersgroepen geïdentificeerd.
2. ruimten vastleggen Ruimten en zones worden op basis van de specifieke veiligheidseisen geëvalueerd.
3. sluitplan opstellen De gebruikers, ruimten en zones worden in onderling verband gebracht – wie mag waar naar binnen?

Maak uw sluitsysteem digitaal aan en bestel het direct met AccessDesigner.

Sluitsysteemtypes
Sluitsystemen worden altijd afgestemd op de behoeften van klanten en gebruikers. In organisaties weerspiegelen zijn het functionele organigram van een bedrijf en bieden de CEO bijv. de mogelijkheid om alle deuren te sluiten. In appartementencomplexen komt het comfort op de eerste plaats. Met slechts één sleutel openen de bewoners de voordeur van het complex, de gemeenschappelijke ruimtes en het eigen appartement.

Sluitsysteem voor woongebouwen
Het bijzondere van sluitsystemen voor woongebouwen is het feit dat meerdere individuele sleutels een centrale cilinder (bijv. de centrale toegang of de gemeenschappelijke ruimte) kunnen sluiten. Ook garages en brievenbussen kunnen met de individuele sleutel worden gesloten. Geen bewoner kan echter met zijn eigen sleutel de woning van iemand anders betreden. Bovendien kan een sleutel met beperkte toegang voor de technische dienst worden geïntegreerd.

Sluitsysteem voor bedrijven
Bij een sluitsysteem voor bedrijven is het bedoeling dat dit systeem een afspiegeling is van het functionele organigram van de organisatie. Met zijn zeer sterk presterende mechanische sluitsystemen kan EVVA zelfs complexe organisatiestructuren afbeelden.

Het gecombineerde sluitsysteem
Het gecombineerde sluitsysteem combineert mechanische en elektronische componenten in één gebouw. De combisleutel combineert deze beide veiligheidswerelden.

Meer hierover onder: sluitsystemen

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be