Hero image

EVVA is uw betrouwbare partner

News | 22. October 2020.
Het gezinsmens Martin Kernthaler is verantwoordelijk voor de internationale marketing van EVVA en kent het merk EVVA door en door

Interview met: Martin Kernthaler, Hoofd Internationale Marketing

Hoe een onderneming als EVVA wordt waargenomen, is geen toeval, maar een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van EVVA. Zelfs in tijden van crisis blijft EVVA als merk "de betrouwbare partner". We vroegen Martin Kernthaler, Hoofd Internationale Marketing bij EVVA, welke koers het merk EVVA heeft ingeslagen.

Waarvoor staat het merk EVVA?
Het wezen van het merk EVVA is de "betrouwbare partner". Als persoon kan men zich EVVA voorstellen als een sportieve persoon van midden veertig, die met succes actief is als ondernemer in de technische sector. Professionaliteit en kwaliteit zijn belangrijk voor hem en hij zet zich graag uiteen met innovaties. In het diepst van zijn hart is vooral één ding zijn drijfveer: betrouwbaar zijn voor degenen die belangrijk voor hem zijn. Professioneel zijn dit zijn klanten, privé zijn familie.

Wat is er voor EVVA veranderd sinds het uitbreken van de coronapandemie?
De coronacrisis geeft EVVA de kans om te bewijzen dat het echt een betrouwbare partner is. Nu gaat het erom dat we er voor onze partners en eindklanten zijn, maar ook voor onze medewerkers. Zo zorgen wij ervoor dat we op een veilige manier betrouwbare, hoogwaardige oplossingen blijven leveren.

Wat kan marketing in een crisis betekenen voor een bedrijf?
Een dergelijke situatie biedt bedrijven de kans om kleur te bekennen en te bewijzen dat er zelfs in moeilijke tijden op ze vetrouwd kan worden. Regelmatige, duidelijke communicatie en het nakomen van de toezeggingen creëren een bijzondere band, wat nog lang na de crisis een positief effect zal hebben.

Wie heeft er meegewerkt aan de ontwikkeling? Met behulp van een extern brandingbureau is EVVA begonnen met de verdere ontwikkeling van het imago van het merk. Bij EVVA zelf was een grote groep afdelingsmanagers aanvankelijk betrokken bij het leggen van het ‘fundament’ voor de herpositionering. Hoe concreter de formulering van de kenmerken van het merk tegen het einde van het proces werd aangepakt, des te intensiever waren ook de eigenaars van de onderneming hierbij betrokken. Het resultaat is een ‘set’ van eigenschappen die EVVA uitdraagt. Het is een soort ‘landkaart’ die we overal en altijd kunnen hanteren wanneer we de presentatie van EVVA vormgeven.

Waarom was het nodig om de koers van het merk opnieuw uit te stippelen?
Simpelweg het feit dat er veel impliciete ideeën waren over het merk EVVA, maar geen vaste definitie.

Hoe kunnen de partners hiervan profiteren?
Een duidelijke positionering van het merk EVVA biedt klanten en partners nog meer van wat zij waarderen: betrouwbare ondersteuning. Dit kan zich op vele niveaus manifesteren: in korte leverings- of offertetijden, in een competente ondersteuning van de projectplanning, in een modulair systeem dat helpt om voorraadkosten te besparen of in een partnerportaal waarin de partner snel zijn weg vindt. Het is noodzakelijk om de betrouwbare partner te ontwikkelen in elk bereik van de onderneming. Wij zien dat als een continue taak."

Waar hebben EVVA-partners te maken met die betrouwbare partner?
De merkontwikkeling vond plaats op het EVVA-hoofdkantoor in Wenen, werd ontwikkeld met medewerking van vele EVVA-medewerkers en vervolgens uitgerold naar de filialen. Het imago maakt ook deel uit van de training voor elke nieuwe medewerker van EVVA. Dit betekent dat de betrouwbare partner ‘geldt’ binnen alle landen waar EVVA vertegenwoordigd is, of het nu gaat om medewerkers, bij de omgang met een partner of bij het benaderen van een facilitair manager van een grote bank. De beste manier om deze betrouwbare partner te leren kennen, is overigens de video over het merk: Veel medewerkers en partners hebben emotioneel zeer positief gereageerd op deze video.

Mag. Martin Kernthaler
Geboren in Wenen, getrouwd, 2 kinderen
Bij EVVA sinds 2014
Vrijetijd: heel veel water, bij voorkeur aan zee: zeilen, surfen, SUP, zwemmen, duiken, kanoën maar ook mountainbiken en wandelen.

 

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be